​Ja, nu kommer ett sånt här bittert inlägg.. 

Det är något som jag har haft i mina tankar de senaste veckorna sedan jag bestämde mig för att börja äta en vegansk kost. Jag har varit vegetarian i ca 3 år och mestadels ätit en vegansk kost. Då och då när jag har ätit ute så har jag t ex ätit såser gjort på animaliska produkter och ätit någon chokladbit här och där. Men för några veckor sedan bestämde jag mig för att äta en helt vegansk kost även när jag äter ute. Vilket har lett till en hel del nya tankar och nytt bemötande av folk.. 

Ja, jag är vegan. Nej jag är inte någon hippie (inget fel med att vara hippie) som gillar att dra muttis på träden och nej jag äter inte gräs. 

Jag är en helt "vanlig" (vad är ens vanlig?) tjej som gillar att umgås med mina vänner, familj, träning och hålla på med smink. Jag har nog samma intressen som de flesta.. 

MEN jag utesluter animaliska produkter från min kost och jag köper inte produkter som smink t ex som är testat på djur. Varför? Jo, för att jag vill inte stödja den industrin. 

Detta är något som inte verkar helt socialt accepterat. Jag har helst inte velat prata om veganism och min livsstil på grund av reaktionerna jag oftast får. Ett tag funderade jag på att säga att jag var allergisk mot animaliska produkter. För att vara laktos intolerant eller inte tåla rött kött är det inga som höjer ögonbrynen åt.. Men idag så slog det mig att, nej! Jag ska inte behöva skämmas eller förlöjliga mig själv för de känslor och den livsstilen jag vill ha. Jag har ofta förlöjligat mig själv genom att säga "ja, jag vet att jag är tramsig men jag köper (t ex) inte Mac´s läppstift för dem testar på djur". Jag vill istället vara stolt över att jag har dem känslorna och omtanke om andra varelser än bara människor. Folk får lov att tycka att jag är tramsig, svag eller flummig. 

Livsstilen som jag har idag är det jag är mest stolt över med mig själv. Varför ska jag skämmas?

Om folk i min omgivning äter kött eller dricker mjölk ifrågasätter inte jag det. Alla får leva precis hur dem vill. Alla har sitt ansvar.

Jag har bara läst väldigt mycket negativt om veganer på senaste och det gör mig väldigt ledsen. Jag förstår att om någon försöker att tvinga någon annan till att ändra till en vegansk kost att det är påfrestande. Det är det för mig också när folk säger: ska du inte ha dig en köttbit? Ät lite kött så du blir stark.

Jag har aldrig nånsin bett någon annan att äta veganskt. Jag sköter mitt, min kropp har aldrig mått bättre. Och den har gått igenom en himla massa de senaste året. Och den har lyckats återhämta sig på en mestadels vegansk kost. 

Kontentan av inlägget. Jag ska sluta skämmas över min livsstil. Jag gör något bra för världen och djuren. Det är underbart att vi lever i en tid där man kan få välja vad man ska äta. Och att vi har så mycket alternativ till mat. För jag älskar mat! 

Likes

Comments

Yes! Jag kom ihåg att jag hade en blogg! Ett gott tecken.

Jag längtar såå tills ikväll när jag ska få testa en ny produkt som jag klickat hem.
Det är en nyponfröolja från Trilogy som ska vara återfukta huden och betraktas som en av de bästa hudvårds oljorna. Jag såg en youtuber Shanxo som pratade gott om den! Älskar hudvårdsprodukter och är så peppad på att göra min kvällsrutin med denna oljan 😀 vardagslycka!

Idag är det fredag och jag har inget planerat mer än att Sanna kommer hit och gör vid sig innan hon ska iväg på AW.
Men! Jag älskar mina no plans dagar.
Sitter just nu och dricker detox te som jag köpte på life tidigare idag, kollar lite youtube.
Fasen vad jag älskar youtube!! Det finns så många kreativa och inspirerande människor, och jag har lärt mig så ofantligt mycket därifrån!

Nu ska jag fortsätta dricka mitt te och dega i soffan.

Ha det vackert! 💋

Likes

Comments

Då var jag här igen. Jag har försökt det här med att skriva blogg i så många år, men alltid misslyckats. Lite skrattretande faktiskt! Haha.
Men jag tänker motivera mig med ny blogg, alltid något.. Visst?

Idag har varit en sjukt oproduktiv dag, var iväg med lilla prinsessan Siri hos veterinären. Det var tid för hennes andra vaccination mot kattsnuva. Det gick mycket bättre denna gången än förra. Den förra gången var hemsk.. Hon skrek så hjärtskärande och kollade upp på mig med en sån besvikelse 😞 lilla älskling.. Men nu är det över. For now, snart tid för kastrering på tösen också.
Efter besöket hos veterinären kom grannhunden på besök, vi har hängt idag eftersom hennes ägare har jobbat.
Tog med henne och var ute och sprang en stund och svängde förbi hundrastgården. Jag var den som lekte mest.. Haha. Hon kollade mest på mig som om jag hade någon störning. I don't blame her.

Nu ligger jag i sängen med tre katter och choklad medans Tommy duschar. Vi ska kolla på serie, måste hitta en ny bra serie eftersom vi nyss kollat klart på breaking bad. Man blir helt vilsen när en serie som man följt så länge bara slutar. Vad fan ska jag göra med livet nu då? Haha.

Aja, detta får bli mitt första inlägg. Ha det vackert!

Likes

Comments