Sewing day!

Jag och Madelene hade bokat in en dejt då vi bestämt oss för att ha en liten syjunta för att fixa lite kläder på och vilken dag passar inte bäst, om inte idag när vi båda är ledig! Vi är som gamla tanter haha. Men riktigt roligt faktiskt! 😄 Gick Mode design i gymnasiet, men är långt ifrån bra på o sy 😂👌 Nu var det ju bara jag som sydde då Madde fega ut (haha😘) Så jag sydde och Madde strök alla kläder innan vi börja sy dem och vi båda babbla på om allt mellan himmel och jord, Haha.

Det va bara o sätta sig vid Madelenes Singer och sy!😄 Min är i lite behov av att fixas, så när jag gjort det så kanske man kan sy lite mer mot sommaren! Är endå kul att sy, även om det bara är nått smått som ska fixas.

Första fixer upper var denna klänning som vi bara justerade axelbanden på! Superfin rygg!😍😄 Hon blev nöjd😁👌 Det var mycket springandes fram och tillbaka, med att prova så det passade och om något behövde justeras mer.

Både jag och Madde hade en jumpsuit var att lägga upp😂 #shortpeopleproblems😌 Jag sydde och hon strök!😜

Tog tyvärr ingen 'FÖRE' bild, men så här blev den tillslut! Den var typ flera centimeter för lång😂 Sydde upp axelbanden lite snabbt, ska "sy in" dem finare senare, var tvungen att justera dem bak för att bandet bak skulle täcka bh bandet. Sedan sydde jag upp byxbenen då den egentligen är en medium, då den var alldeles för lång på mig! Så skönt att kunna ha sina kläder direkt utan att behöva ha dem högsta skorna i garderoben på sig x)

//Jumpsuit ~ Secondhand/Sellpy (M.N.G) //

Är så sjukt sugen på att klippa mitt hår nu! Tänkte köra på den här längden, för det är så otroligt slitet just nu..😷

Fick den här kjolen ifrån en jag känner för ett tag sen. Den är från wish. Jag tycker det är snyggt med svarta tylljkjolar, det enda jag stört mig på är midjan. Jag gillar inte att den ser så barnslig ut, typ halloweenkostym-aktig. Så därför tänkte jag att jag skulle byta ut den mot en vanlig svart resår!

Jag antog att själva tyllet innuti var ihopsytt och att midjebandet var sydd ovanpå, vilket det var. Så jag sprättade bara bort det. Sen var det lite tidskrävande då tyllet är ganska känsligt och lätt går sönder.

Nu är hela lös! Tur man inte förlitade sig på att resåret i bandet skulle vara svart, haha. Hade redan detta hemma sen tidigare som tur! Hade först tänkt ta ett resår från en kjol som jag inte använder längre, men jag gillade det här mer då det var smalare.

Här ser ni hur det såg ut vid tyllkanten. Dock så lossnade en bit av tråden som satt runt hela kanten, som gör att det "skrynknar" sig. Men jag valde att sy en rynksöm runt hela med sömnsmånen på 4, så man sedan kan dra i den tråden så hela tyget blir rynkat (Då den blev för står när tråden på tyllkanten gick sönder på vissa delar).

FÖRE vs. EFTER

FÖRE vs. EFTER

Jag tycker att irl så ser det bättre ut med förändringen, jag vet inte vad ni tycker. Men jag tror jag är mer benägen att faktiskt använda den nu haha. Det kommer en outfit bild lite längre ner.

Outfiten för dagen 👌😄

// Pants ~ Secondhand (Bikbok) // Blouse ~ Secondhand // Makeup ~ Makeup Revolution //

Vrålhungriga som as, så valde vi att gå och äta på Biteline, Madde tog en öl och jag tog en pepsi😂👌

🍔 Jag körde på en klassisk burgare...

.. och Madde körde på en Halloumi burgare😄

Så här tänkte jag att man skulle kunna ha, på ett ungefär😄

#sy #sew #sewing #outfit #secondhand #biteline #diy #singer #symaskin #mango

Likes

Comments