Floating house viewing

Food and FIKA, Family, Ocean

Idag så kom det upp "du har ett evenemang som är idag" på min facebook sida, då jag lagt in mig som *Intresserad*. Det var nämligen en 'Öppen visning av flytande huset' som ligger nere i vår hamn. Jag tycker att det sett så intressant ut och eftersom det är ett evenemang som är öppet för allmänheten så tänkte jag att jag frågar min lillebror om han ville följa med mig, vilket han ville. Så jag, han och mamma begav oss till det lilla flytande huset, det jobbiga var bara att det var så sjukt blåsigt på vägen dit. Nästan så att vi inte ville gå dit, men jag är glad att vi gjorde det!

Två plans hus, med uteplats, i en hamn. Låter ganska trevlig va? 😄 Synd att det inte va finare väder för det hade kanske givit finare bilder, men det är finare på insidan! :D

Jag har aldrig varit på en visning på det här sättet förut, visste knappt om man skulle knacka eller bara kliva på haha. Liksom tar man av sig skorna eller hur gör man? Men eftersom folket där inne hade skorna på så gjorde vi lika x) I sverige är det ju vanligt att man tar av sig skorna i någon annans hem så det kändes konstigt att inte göra det.
Här är det första rummet, dvs "lägenheten" eller vad man ska säga. Sammanlagt så fanns det tre rum men även en extra sängplats! 😊 Ljusa, trevliga. Med säng, skrivbord och garderob/förvaring. Jag läste att de jobbat med IKEA för förvaring etc. Älskar det här konceptet med flytande hus! Vill typ flytta in direkt. Förstår varför det funkar för studenter att bo så här, sjukt mysigt!

Mamma tyckte det skulle kännas obehagligt att vakna upp till en guppande vattenyta utanför, men jag tyckte det såg så sjukt mysigt ut! Tänk att ha så fin utsikt varje kväll när man ska sova och vakna till den dagen efter, mysigt litet fönster ju! Även om jag skulle täcka över det på kvällen för att det inte skulle vara för ljust, så tycker jag det såg mysigt att kunna ligga och titta ut där.

Det här var trappen upp till övervåningen, jag gillar snörerna istället för spaljé eller vad man ska kalla det, luftigt och estetiskt fint. Ni kan se ovanför trappen att det där extra sängplatsen jag pratade om.

Sjukt smart att ha en extra sängplats, som går att reglera, den var hissbar av vad vi kunde se. I den meningen att man kan fälla upp den som en vägg, när den inte behövs.

Rakt fram var rum nummer 2, lika smakfullt inrett, med bra förvaring. Lagom storlek, med tanke på de gemensamma ytorna som man också kan utnyttja. Bra ljus i hela huset. Såg inte att rummen hade rullgardiner vid skrivborden förens nu när jag tittade på bilderna haha.

Den här biten älskade jag, det är ett nät som du kan helt enskelt ligga och chilla i, såg såå mysigt ut! Hade gärna haft en bild där Robin ligger i nätet, men jag vågade inte fråga om vi fick prova. Haha. Det skapar verkligen en luftig känsla och för samman de olika våningarna. Mycket ljusinsläpp, men endå funktionellt. I love it. Den låg mellan två rum och ovanför köket/sällskapsytan nere.

Det här är precis där man kommer upp med trappen, två fotöljer och Robin sa direkt att "är det där en projektor?", nu vet jag inte om det finns rullgardiner/persienner till dem stora fönsterna som är där, men det hade ju varit jäkligt coolt med en projektor och ligga ett gäng och titta på film tillsammans.

Dem hade också förvaringsplats, med egna förråd. Något som säkerligen skulle kunna glömmas bort! Tyckte det var jätte bra! Nära till hands och man får ett var.

Sista sovrummet! Också lika fint, man kan se ett element på väggen, skyddet står på golvet. I trappen satt det också ett på väggen. Det var verkligen en behaglig värme i hela huset.

Mer förvaring! Dessa var under trappen, vilket jag förmodar är för ytterplagg etc, enkelt och tydligt för varje person som bor där. Trappen var även designat så att du kunde stoppa skorna under trappstegen, men jag tog aldrig nån bild på det., men man kan se i den första bilden på trappen att de även har gjort så man kan hänga upp ytterplagg på väggen. Vi tittade aldrig på någon toalett/duschutrymme, men jag tror att den var bakom en dörr som låg under trappen, men jag vågade aldrig öppna den. Jag vet att när man har båtar så finns det dusch och toalett att låna på land, men jag tror inte att det är så i det här fallet. Hade dock vart intressant att höra hur allt fungerar på båten osv, men eftersom vi inte riktigt pratade med dem som bodde där (de stod redan och pratade med några) så vet jag faktiskt inte hur allt funkar.

Jag gillar hur öppet det var i köket. Jag tog ingen bild när vi kom direkt in mot denna yta då det stod folk där, men jag har några bilder från köket och den yta som var där.

Köket var väl utformat och hade en mysig känsla. Allt som man behövde. Tänk dig och bo där som student och ställa sig och laga brunch till gänget, asmysigt ju. Och jag gillar utsikten som verkligen fanns åt alla håll. Det är nått speciellt med att kunna stå och titta ut när man lagar mat. Speciellt om man har gäster som sitter där ute vid bordet. Det blir lite mer samhörigt då.

Man fick även gå ut och kika, så då gjorde i det. På långsidorna är det inga staket, men endå rymligt för bord och stolar. Perfekt för att lägga till en båt eller att sitta och sola på!

Jätte mysig uteplats! kan verkligen se att man sitter där och äter när det är sommar. Liite läskigt att det är så "öppet" på vissa platser som långsidorna och vid picknickbordet, men man kanske inte behöver ha småbarn på besök heller haha. Dessutom så fanns det grindar vid uteplatserna som var på kortsidorna som gick att stänga, så att man inte går på långsidorna så att säga.

Et var mysigt byggt med långbänk, som man kan sitta och äta vid. snacka om frukosthörna!

Här är dem stora fönsterna som ligger under nätet som är på övervåningen. Med en soffa, sällskapsyta.

Robin gillade dem här små "balkongerna", men han hade redan räknat ut att det var flyktvägar vid brand. Men att han lätt skulle sitta där uppe och sola.

Dem hade till och med en grill där. Och utsikten var inte så dålig den heller!

Jag tycker faktiskt att det var ett trevligt litet flytande hus! Bra med space, snyggt inrett, bra sällskapsytor och smarta lösningar på förvaring. Jag kan förstå att folk kommer bli lockad över att bo där! Jag hade gärna velat haft ett eget! 😄😌 Men isåfall som ett eget hus och kansk nått annorlunda, men till det stora hela så tyckte jag om det väldigt mycket! Hade gärna flyttat in där 😂 Hade jag varit student hade jag nog älskat det! Mamma var dock en aning orolig över att studenter kommer bli full och ramla i vattnet, men man kan ju hoppas att det inte händer för ofta x)

Sedan vinkade vi hej då till flytande huset, var ju superkul att gå på visning! Efter det begav vi oss in till stan.

Gick förbi hotellbåten också.

Mamma har inte besökt Café Charm som är i hamnen så vi gjorde en snabb visit in där, men bestämde oss för att fika/äta någon annanstans.

Vi kika lite i denna butik sen gick vi till Kulturmagasinet.

Kunde inte låta bli att ta kort på den här porten, älskar portar med fina detaljer!

Haha dog ju lite! Skulle vara nått för mig, sy-lan. fan va kul 😂😄 Jag gick Mode design i gymnasiet, så skulle vara kul att få vara lite kreativ igen haha. Dock så är detta i Fränsta då de har en Mode design utbildning där, men det skulle vara lite sbvårt för mig att åka dit... Dock så vet jag att man kan ta tåget dit, då mitt ex gick i skola där så jag vet att det inte är omöjligt . Men kanske borde fixa ett eget litet sy-Lan med några kompisar. Det vore nått!

Den här bänken var så sjukt djup, så vi var tvungen och prova den. Fula oss lite.

Jag vet inte hur många ställen vi besökte innan vi hamna på Grekiskan. Jag hade så sjukt ont i fötterna då jag inte är van vid att gå i mina kängor och vi hade gått sååå mycket. Sen var jag i stadiet mellan att jag kan fika och att jag behöver äta om ett tag. Men det slutade som sagt med att vi åt på grekiskan.

Robin fläskade till med en köttbit

Vi kan ju låtsas att det här är Robins version av aporna 😂 🙈🙉🙊 👍✌🤘

Om ni vill läsa lite mer om Det flytande huset så kan ni göra det Här, på deras facebook sida.

#floatinghouse #bo #havet #imorgoninnovation #flytadehuset #hamn #harbour #sundsvall #studenthem #miun #bopåvattnet #IKEA #smartliving #compactliving

Likes

Comments