"Torpet"

I fredags spenderade jag min lediga dag med mamma, morfar och lillebror på Torpet. Detta lilla hus köpte min mormor och morfar för många år sedan. Så länge jag kan minnas har jag och alla mina syskon älskat att vara här. Det lilla röda huset med vita knutar, torpet.

Detta var min mormors ögonsten. Hon och morfar spenderade varje ledig timme här. Morfar har alltid velat greja med någonting, han har odlat grönsaker, potatis, jordgubbar och bär i trädgårdslandet medan mormor ständigt fixat mat, fika eller suttit vid brasan med ett korsord.

I fredags var vi där och vårstäda, för andra året utan mormor. Det gör så ont i mig att hon inte längre är där, och att morfar inte längre orkar göra allt det där han tidigare gjort. Nu är det mamma som fixar fika, jag och lillebror som klipper gräs och rensar i landet. Samtidigt som saknaden hugger tag i bröstet känns det fint att vi nu kan hjälpa morfar hålla liv i det.

Jag, mina tre syskon och våra kusiner har alltid bråkat om vem som ska få ta över Torpet. Numera är jag mest rädd för att det ska säljas. Det har alltid varit en trygg punkt för mig, ett ställe där man fått springa barfota, fikat och levt. Här har vi firat varenda morsdag så länge jag kan minnas.

Nu har både jag och lillebror en dröm om att i framtiden köpa Torpet och göra det till ett hem. Men mycket krävs och just nu är det bara drömmar. Det saknas vatten, taket skulle behöva bytas, taket skulle behöva höjas och mycket därtill. Min dröm är ändå att jag eller lillebror köper det, och den andra av oss köper huset som ligger bara ett stenkast bort på samma grusväg. Än så länge får vi hjälpa morfar att fixa och hålla efter det, och låta mormor där uppe i himlen få bli glad för att vi tar efter där hon slutade. ♡

Gillar

Kommentarer

paamcakees
paamcakees,
Vilket vackert ställe 💞
nouw.com/paamcakees
mysigadrommar
mysigadrommar,
Ja men eller hur♡
nouw.com/mysigadrommar