Det perfekta vitrinskåpet

Innan vi flyttade till vår nuvarande lägenhet bodde jag och min sambo i en etta, på 41 kvadrat. Ni kan ju tänka er att det var lite trångt. Min största dröm då var att få flytta till ett större boende där jag kunde få ha ett svart vitrinskåp. Jag har drömt så länge om ett vitrinskåp som jag kan fylla med mina favoritdelar ur min porslinssamling.

Det första jag gjorde när vi fick veta att vi skulle få flytta till en trea började jag kolla på skåp. Det är inte helt lätt att hitta ett skåp som ser ut som det man tänkt i sitt egna huvud. Men, tillslut hittade vi detta skåp. Det är från Mio, egentligen är det brunfärgat från grunden men både jag och min sambo tyckte att det inte riktigt passade in hos oss. Så, vi målade hela skåpet svart. Min sambo knåpade även ihop dessa handtag som vi satte dit istället för de som satt där tidigare.

Jag älskar verkligen sådana här handtag. Vi har även bytt ut till liknande handtag på tv-bänk och byråer. Tycker verkligen det är så fint med det ljusbruna lädret.

Nu står det i vardagsrummet fullt av fint porslin. Jag samlar sen länge på Mon Amie och har även börjat blanda in lite delar från Ostindia. Favoriten i detta skåp är den antika tekannan från Mon Amie. Den har jag fått av min mormor, som i sin tur fått den av sin mormor. Ett så fint minne och så roligt att få ha något som vart i släkten i flera år. Har ni några sådana favoriter? Eller kanske en favoritmöbel i ert hem? ♡

Gillar

Kommentarer