Vinter som fan

Ja ja, jag gillar vintern, men senaste veckan har varit lite väl mycket vinter. Först -20 nästan hela veckan för att sen slå om till +1 och full storm ute. Behöver jag ens nämna att jag älskar att stå nära ridhus! Så himla skönt. Passade på att rida ut nu två dagar då det var ok väder så kan jag med gott samvete husera i ridhuset vid dåligt väder. Red Barb därinne idag och de börjar kännas som om lite styrka är på väg tillbaka i kroppen. Burb gick på töm och hon var så fin! Galoppen har utvecklats så himla mycket!

I torsdags var det så dags med Equipeprovningen! De modeller som fanns att prova var Emporio, Olympia, Victoria och Glamour. Eftersom det endast var Emporio som är i min prisklass så provade jag bara den. En nackdel med den sadeln är att den bara kommer i en mediumvidd samt att det är permanentstoppade paneler. Det gör att sadeln blir så gott som omöjlig att justera exakt efter hästen. Den var aningen smal till Barb men jag provred ändå. Den är verkligen annorlunda att sitta i jämförelse med min CC! Betydligt smalare i sätet, annan typ av stöd och djupare säte. Sätet kändes oväntat bra då jag var rädd att få bakvalvet i ryggen sas. Jag är faktiskt förvånad över hur mycket jag gillade den!

Barb kändes också väldigt nöjd! Hon blir bromsig när hon inte godkänner sadeln och det kände jag inget alls av. Hon var mycket lätt att flytta åt sidorna vilket säkert hjälptes av att jag kände att det var enkelt att verkligen få fram innerskänkeln ffa i slutorna. Hon bytte tom rent i den vilket jag tar som ett godkännande!

I lördags provade vi en Amerigo Classic och det var verkligen nyttigt! För den kändes bara så himla fel. Sitsen var helt omöjlig att få till. Det var en märklig kombination av att sitta fast men att ändå inte få något stöd av sadeln. Det var stört omöjligt att få fram innerskänkeln och rida skolor. Den låg inte helt bra heller. Just denna var för vid och då gjorde den precis likadant som CCn och glappade bak. Efteråt hade hon även fått jättestora bulor uppe över bogspetsen. Det kändes inte så himla bra.

Eftersom jag är så himla otålig att få en sadel som ligger bättre än CCn som jag nu paddar nåt alldeles enormt. Så jag letar efter en begagnad äldre Emporio med förhoppningen att lång användning tryckt ut syntetbommen lite och klämt ihop stoppningen ;). Annars får jag skicka i väg och vidga bommen vilket kostar 2.500:-. Jag gillade känslan sadeln gav så mycket att den känns värd att ändra på isf.

Har varit mycket kul nyheter veckans första dagar också! Friskvården ska även omfatta ridsport, Peder vann Jerringpriset och det ska introduceras en ny amatörtour på Falsterbo! Den touren är mitt nya livsmål :D! En kvalar i MsvC och MsvB och får inte ha startat Intemediaire eller ha placeringar i MsvA/StG. Det är bara 16 ekipage som kvalar att rida där nere och jag tror det kommer bli smått omöjligt för mig och Barb att nånsin kvala-men mål är bra skit!

Drottningponnyn när jag provred Emporion :)

Gillar