Väntar

Nu är båda mina hästar sålda och även Elli är installerad i sitt nya hem. Är så otroligt glad och tacksam över att jag lyckats hitta fantastiska hem till båda hästarna. Fick filmer på Barb och hennes nya ryttare och jag blir så stolt och lycklig att jag nästan börjar gråta. Älskade fantastiska Barb som betytt så mycket för mig får nu bara vara duktig och inte känna den där pressen om "mer" som jag la på henne. Har all tilltro att hennes nya familj har kompetens att träna henne så att hon håller och då är de garanterat ett SM-ekipage. Ser så mycket fram mot att följa deras resa!


Direkt efter fallet började jag leta ny häst. Jag hade en ny fin unghäst på gång, men en ny swb blir det aldrig mer igen. Så tackade nej till den och började som bekant jakten på den spanska Hästen. Det har funnits mycket annonser och jag har helt klart fastnat mycket för de pampiga grå med mycket man och rätt mycket rörelse. Men så dök det upp en liten rosa hingst på nio år i flödet som annonserades som "bombproof". I en kort video reds han av en åttaårig flicka. Han hade inte nån stor flashig trav men en trevlig galopp av det lilla en såg på videon. Ska kunna lite piaff och passage också och han trampade lite försiktigt med sin lilla ryttare på ryggen.

Han heter Indio och efter en vecka där jag fortsatte titta på annonser så kunde jag ändå inte få den rosa hingsten ur huvudet. Så jag reserverade honom och han skulle besiktas. Fick filmer från besiktningen och jag skrattade rakt ut. Dio är så långt ifrån min bild av en pampig grå spanjor en kan komma. Men han sprang väldigt snällt, var fräsch och visade upp en rätt blygsam trav. Han är runt 156-157 så ganska liten och såg ut att behöva lite kärlek. Och ja, han är hingst. Jag är fullt medveten vad det innebär med hingst och har mycket hingstvana från förr. Jag vill inte kastrera utomlands så han får komma hit som hingst och får en chans att fortsätta vara det. Är han en rövhatt är det trots allt enkelt åtgärdat.

Ingen kraftfull PRE blir det utan en förhoppningsvis väldigt snäll liten rosa häst med rätt långa ben och som är en "andalusier" (läs; spanska bastard). Jag tror han är vad jag behöver nu. Att köpa något med mer gång och som är mer häst hade nog inte varit så smart. Å andra sidan är jag inte bäst på att köpa häst på ett smart sätt. Detta kan vara det dummaste hittills. Jag har inte sett mer än en minut film på Dio och utöver det en enda stillbild. Så snälla ta verkligen INTE mig som nån form av rättesnöre vid hästköp. Inte heller vet jag när han kommer till Sverige. Det ser onekligen mörkt ut att få hit honom innan alla helger och jag håller på att bli GALEN.

Fy tusan så tråkigt livet är utan häst. Mina dagar går ut på att få tiden att gå. Promenerar hunden ett par timmar i solnedgången (vid två på em). Har sett alla 15 säsonger av Supernatural (och försöker radera sista avsnittet från minnet), sett the Undoing, senaste säsongen av Virgin River, the Queens Gambit, kommit ikapp med Southern Charm, RHO Potomac, Atlanta, Beverly HIlls och Orange County. Väntar på nya serien Bridgerton på Netflix (började lyssna på böckerna och tror serien kan bli fantastisk!) och kommer få vänta i en fortsatt evighet på andra säsongen the Witcher och Stranger Things 4. I natt blev jag så uttråkad att jag började städa.

Mitt stall är superfint efter renoveringen och julen kommer antagligen gå till att måla. Boxarna är klara och nu är det godkända mått för två stora hästar. Uppställningsplatsen har blivit rymligare och jag längtar så tills jag kan stå där och pyssla igen. Dio kommer att få stå ensam i några veckor i karantän. Sen kommer jag låna ett sällskap tills andra hästen kommer. Det är en foderhäst som kommer presenteras längre fram, den ska bli väldigt spännande att jobba med men jag vill komma igång mer med ridningen först.

Gillar