Uppe i luften

Just nu känns det som om jag är i limbo, där mycket är på väg åt rätt håll men än är inget helt färdigt. Igår var en sekulant här och provade Burb. Det är så himla nervöst att visa häst! Jag har verkligen varit ärlig och berättat allt om Burb och jag tycker att hon är världens snällaste-men tänk om inte spekulanten skulle tycka det och tro att jag hittade på? Och tänk om Burb skulle vägra galoppera vid provridningen? Det finns så många "tänk om"-scenarion som har passerat i mitt huvud. Tack och lov visade Burb sig från sin alldeles underbara och vänliga sida! Hon är ju lite trött av all värme som varit och inte särskilt engagerad plus att det blev ett rejält pass med visning provning i ridhus och en liten sväng ut i skogen. Men inte behövde jag oroa mig för galoppen, hon galopperade så fint och var så rädd om sin nya ryttare.

Jag tror verkligen att jag hittat det perfekta hemmet åt henne! Nu ska hon bli en riktig tanthäst med skogspromenader och lite dressyrträning. Men jag vågar knappt tro det är sant förrän hon faktiskt har lämnat gården, och det-det kommer bli jobbigt!

Barb och jag har jobbat i värmen och ridit igenom program idag. Kunde passa på när staketet är uppe med kort bana inför veckans kvällstävlingar. Fy vad svårt jag tycker det är att rida på kort bana nu! Vi har jobbat så mycket med att få energi och en större trav och det gör att jag rider alldeles för fort för kort bana. Galoppdelen i LAP1 kändes iaf riktigt bra! Traven blir lite oengagerad när jag inte kan rida fram energin. Känns bra ändå att jag tragglat på med programmet. Även om jag inte tycker vi är tilräckligt bra, som alltid, så har jag iaf lite känsla hur jag ska rida programmet.

Efter ridningen fick Barb ett bad och hon har nog aldrig njutit så mycket av ett bad som idag! Ikväll ska hon klippas så hon inte har en massa extrapäls nu när det återigen ska bli ohemult varmt. På onsdag ska vi träna för Ina och på kvällen ska hon faktiskt få göra en start på hemmatävlingen. Burb ska förstås inte starta och jag och Lina ska rida partävling. Så Barb får gå ett program med minimal framridning. Känns inte som ett problem då hon är ordentligt igång och i kanonform fysiskt!

Ska även starta en jättehäst som behöver miljötränas på tävlingen, 177cm dinosaurie som är himla trevlig! Vi kan väl säga att det är inte riktigt samma sak att rida honom som att rida Barb :D. Red honom i ösregnet igår och för att vara så stor är han förvånansvärt lätt och oerhört rolig att rida!

Gillar