Träning!

I dagarna två har båda hästarna fått träna för Emelie. Först ut var Elli igår och jag var lite lurig på hur pigg hon skulle vara då jag inte ridit något sen söndagen. Endast gått ett pass som handhäst och ett på töm. Det var inget att oroa sig för för Elli har minsann blivit rätt vuxen! Vi började passet med att trava och hitta takten i traven. Jag blir lite passiv och vågar inte riktigt kräva så mycket-hon är ju bara bebis och inte riden särskilt mycket alls! Sen skulle vi galoppera och då var hon väldigt seg på galoppskänkeln och sen fick jag ett avbrott i galoppen för att hon inte alls tog skänkeln. Då blev jag sur, tog ett spö och började rida!


Det gjorde under. Kan ni tro haha. Ramade in henne bättre och var betydligt tydligare med vad jag ville och Elli svarade som en dröm! Det var som om hon sa "jaha, var det detta du ville? Det kan jag, bara du hjälper mig lite". Hon var så himla fin och jag är så nöjd med att jag hittade bra ridning! Fick beröm av Emelie över Ellis utveckling sen sist, från att knappt kunnat trava på rakt fram och ännu mindre kunna svänga var hon nu stadig och väldigt ridbar.

Andra dagen för Elli var ännu bättre! Jag hade lite panik innan träningen och kom ner lite sent till banan för att strumpan fastnat i stövelns dragkedja. Den satt som berget! Tack och lov för stövlar med snörning och ponnyföräldrar som hjälpte mig loss :D . Men inte gjorde det nåt att jag var sen för tror jag red ca 20 minuter. Elli gjorde allt rätt <3 . Började att skritta som en dröm, fortsatte med att trava längs fyrkanten och hittade nästan direkt en bra takt-gjorde skrittövergångar på långsidorna och hon var så påverkbar och fin. Fattade galopp och i galoppen blir hon lite på dubbla spår. Istället för att göra det svårt i öppnatänk styrde jag i en båge längs långsidan som påbörjan till förvänd och i det blir hon rak(are). Och dessutom inga problem med balansen på den hästen-hon känns aldrig som en ålig unghäst utan är så fint under en. Avslutade med tempoväxlingar i traven och det var utan tvekan den bästa traven vi hittat hittills.

Är helt vansinnigt nöjd med Elli och hennes fantastiska utveckling! Red på det vanliga sprengerbettet (tvådelat dynamic med fasta ringar) och hon var väldigt bra i kontakten, ffa idag, och har skummat i munnen. Tror att det nya Hööksbettet blir utmärkt att komplettera med i skogen. Nu måste jag ta tag i miljöträningen och rida på nya ställen så att jag förhoppningsvis kan göra ett par starter med henne under hösten.

Barb har varit ett sånt himla orosmoment i helgen. Jag har så svårt att släppa min känsla att något är fel. Har böjt och knycklat ihop henne orimligt mycket och jag får som inga riktiga reaktioner. Så min teori är att socker är boven och det gör henne lite off. Igår var alltså första gången Emelie såg mig med ponnyn och hon satte verkligen fingret på min egen känsla i ridningen. Lösgjordheten är inte tillräckligt bra och Barb trycker upp underhalsen så fort jag ber om något, hon måste komma mer upp och ur manken och runda hela halsen. Får heller inte lov att rida för fort och jag är så GLAD över allt hon säger! För hur mycket jag än gillar Jeanna så har jag känt att det blir för forcerat framåt. Jag hinner inte rida i ett för högt tempo och det blir att jag bara rider hästen rakt in i handen.

Efter gårdagens träning blev jag inte klokare på Barbs hälsotillstånd, ångestpåslaget visste inga gränser på natten och jag somnade väl framåt två på natten efter att ha stirrat mig blind på filmerna för att se om jag såg nån orenhet (det gjorde jag inte).. Till idag hade jag i princip bestämt mig för att nu är det nog för Barb. Jag måste hitta ett barn åt henne som har riktigt bra päron så jag vågar låna ut henne. Men efter träningen kände jag inte riktigt så längre :D . Hon var så mycket bättre idag! Vi kom verkligen igenom i formen, hittade en härlig mjukhet och hon kändes så nöjd och tillfreds. Hon kan absolut vara kvickare på mina ben men jag kan inte klaga på alls hur hon känns i övrigt.

Är så otroligt nöjd med Emelie som tränare! Hennes tänk med ridningen är exakt vad jag vill ha! Det ska vara mjukt, det ska vara enkelt. Hästarna ska bjuda framåt men inte vara forcerade, samling kommer ur bjudning och inte för att en "drar hästen i form", kontakten ska vara mjuk och jämn, halsen ska vara lång och ingen nos i bringan, mjukheten i sidorna kommer ur en korrekt kontakt och inte genom att "lossa" med en dragande innertygel. Hela tiden med hästens välbefinnande i fokus! Detta är vad BRA ridning är för mig!

Gillar

Kommentarer