Tävlingssvepet

Nej det har ju då inte gått så bra på vårens tävlingar. Visst kan jag skylla på en massa omständigheter osv, men i grunden handlar det endast och enbart om att jag inte ridit tillräckligt bra. Ffa är det bytena som inte velat fungera alls inne på banan. De är rena och på hjälpen på framridning och rätt ok hemma också. Men inne på banan vill det sig inte. Saken är ju att jag vet att bytena är svajiga men de här rätt dåliga starterna där jag inte alls varit i närheten av mitt mål på 62% tar på mig. Till sista starten gick det riktigt troll i det och jag tappade bort mig så fullständigt i galoppdelen att jag valde att utgå. Att de dålig resultaten tar på mig beror på att det är jag som klantar mig och det är inte Barb som gör "jävelskap" på pin tji. Hästar funkar inte så. Är det inte ryttarfel är det antagligen nåt fysiskt fel på hästen-för hästar är varken uträknande eller dum på det sättet.

Planen framöver med Barb är förstås att träna på. Till helgen kommer Jeanna igen och jag längtar så! Sen tränar vi på lite till hemmavid och sen är det tävling 7-8 juni igen. Planen är att rida MsvC och en MsvB2. Lägger tankarna på MsvA-kval på hyllan och bestämmer mig framöver vilka klasser det blir på Färstas nationella i slutet av juni.

Koop har de senaste veckorna börjat komma igång igen. Jag tar det försiktigt och han har bara gått varannan dag hittills. Då har jag första veckan bara promenerat för hand 40-50 minuter, andra veckan la jag in tömkörning varannat pass. Igår satt jag på honom för första gången och han känns verkligen helt super! Superpigg men så snäll och väldigt mjuk i kroppen. Kommande veckor kommer jag handpromenera, tömköra, vila, handpromenera, rida vila osv. Sen trappar jag upp efterhand.

Så det var det hela. Jag vill skriva mer, men jag kan inte och jag kämpar lite med det just nu.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229