Sjukstuga

Denna veckan har verkligen präglats av att ingen riktigt mått bra. Värst var det för Lillkatten här hemma som fick somna in i tisdags efter att blivit väldigt sjuk. Med oss andra är det åtminstone bättre prognoser. Dios svullnad efter kastreringen har nu lagt sig helt och hållet. Han tycker själv att det verkligen är dags att få börja göra något igen. Han är väldigt pigg för han får rätt mycket mat. Tyvärr blev det lite som befarat att han har tappat några kg efter op så nu har jag dubblat lusernet och han fåt drygt 1.5 kg/dag. Utöver det får han även Krafft High Protein Müsli och lite mash.


På tisdagen fick jag första vaccindosen mot covid. Fördelen med att jobba inom vården är att vi ligger långt framme i kön för att få vaccinet. Lite dålig tajming tyvärr eftersom jag dagen efter skulle till kliniken med Zacke. Kände mig inte alls dålig under tisdagen men onsdagen började med huvudvärk och visst illamående. Vi tog oss till kliniken och Zacke uppförde sig utmärkt att lasta.

Vi böjde och longerade men när det var dags för att lägga bedövning och vi stod i löpargången började det svartna för ögonen. Fick lämpa över Zacke på djursjukvårdaren och lägga mig platt fall med fötterna på en stol för att inte svimma. Tog mig in i väntrummet och låg där på golvet en halvtimme tills det var dags att kolla hur bedövningen tog. Snälla personalen gav mig en banan och jag kan inte säga att jag mådde bra, men den bananen räddade utan tvekan att jag klarade resten av besöket.

Med Zacke gick det väldigt bra tycker jag! Min uppfattning av hur han rör sig är att han ser svag och sladdrig ut i hela bakkärran. Dessa spanska hästar är verkligen otroligt rörliga i kroppen så när det inte håller ihop blir det tydligt ganska orytmiskt. Gunnar var med mig på bakknäna och bedövningen lades i höger bak. Den gjorde väldigt stor skillnad! Så kul att se hur tydlig Zacke är för han fick en annan utstrålning, bjöd framåt och försökte inte lägga sig ner... För säkerhets skull togs röntgenbilder på båda knäna och bilderna såg utmärkta ut. Skönt att få det gjort iom att han ändå är 14 år. Han blev behandlad båda bakknäna och vi ska tillbaka om tre veckor.

När vi var klara på kliniken efter tre timmar på plats kände jag mig som en urvriden disktrasa. Men bara att lasta, köra hem och göra det sista i stallet. Mitt i det där ringde försäkringskassan och när min himla trevliga handläggare frågade hur det var med mig brast det helt haha. Herregud vad de där stackars handläggarna måste få höra. Lyckades få till stallet och kunde åka hem och lägga mig. Fick hjälp av snälla Lina och Fredrik att fodra kväll och frukost till hästarna så jag sov från 18 till 10 på fm. Trots att jag uppenbarligen blev kass av vaccinet så tycker jag inte det finns något annat alternativ än att vaccinera sig!!

Hann titta lite på dressyrhingstarna från bruksprovet igår. Kommer aldrig mer vilja ha en swb men det är alltid kul att se på de unga hingstar som visas. Var inte så förtjust i Benchmark ens under egen ryttare då jag tycker bakbenen är otroligt långsamma och långt bakom honom. När han sen hade svart upp mot ena testryttaren och rest sig rakt upp så han tappade henne så är min spontana tanke på att det inte är jättetrevligt psyke. Absolut att saker kan hända och det är unga hingstar som är heta på gröten. Men det är iaf ett nej ur mitt "Lilla Lisa i skogen"-perspektiv. Den enda hingsten som fastnade på min näthinna är Maffioso (som är döpt till Mooiman och jag kan intet fatta varför en byter till heltöntiga "Maffioso"). Han är högelegant, långbent och väldigt rörlig. Frågan är om en avelshingst bör biljardera som mycket som han gör. Hoppas att få se honom göra en fantastisk tävlingskarriär!

Tråkigt att bruks var tvunget att avbrytas innan det var klart men all heder att de verkligen tog en hästs febertopp på allra största allvar. Jag är en av dom som tycker det är självklart att det ska finnas ett tävlingsstopp pga covid och med risk för EHV1 nu också finns inget annat att göra än att vara överdrivet försiktig. På hemmaklubben har vi nu inga extra aktiviteter mer än Emelieträning och det är ett fåtal ekipage utifrån och vi är aldrig i närheten av att vara fler än åtta personer på plats. På måndag ska jag testa att hålla min första träning via videolänk och det ska bli mycket intressant! Tråkiga tider skapar ändå nytänk och i påsk firar mina virtuella tävlingar ett helt år!

Gillar