Säsongsdebuten

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Som jag längtat efter att äntligen få rida in på tävlingsbanan igen, som jag planerat och så många gånger som jag ridit programmet i huvudet. Det började med att Barbie hostade ett par gånger i veckan varpå jag i princip helt ställde mig in på att det inte skulle bli någon start alls. Red endast lätt lösgörande på måndagen, hon vilade tisdag och onsdag pga hosta, lätt dressyrpass på torsdagen då jag red igenom programmet vilket kändes bra, lallade i skogen på fredagen.

Sen kom lördagen. Jag var tävlingsledare för våra ponnytävlingar vilket var väldigt roligt. Men lång dag och gassande sol tog ut sin rätt och hej migränanfall. Kunde förstås inte rida men lyckades iaf bada den smutsiga ponnyn. Under natten mådde jag kopiöst dåligt och jagade tom men upp min (fantastiska) make vid tre på natten för att gå ut och promenera med mig. Mådde så grymt illa och visste inte var jag skulle ta vägen. Framåt halv sex när vi släppt ut hästarna började det äntligen släppa och jag kunde sova några timmar. Hade starttid 14:10 och trodde faktiskt inte där framåt småtimmarna att jag skulle klara av att starta alls. Vilket jag inte heller gjort om det inte var hemmatävlingar.

Kände mig hyfsat ok när jag började fixa iordning Barb även om huvudvärken vägrade släppa och jag var seg som sirap i kroppen. Med flätad ponny och tävlingsoutfit på skrittade jag först ut en tur på 40 minuter innan jag red ner på framridningen. Hade svårt att hitta fokus i ridningen och hade varken plan eller känsla. Överlag hade jag svårt att få henne framför skänkeln och jag klarade inte riktigt av att lösa det. Kom helt enkelt inte till ridning.

Inne på banan var Barb underbar! Hon får en extra växel där inne och jag är helt säker på att hon älskar att tävla. Kunde inte låta bli att rida med ett leende även om jag borde haft större fokus. Egentligen var det inte ett jättedåligt program vi red. Jag fuckade upp skolorna, jag har svårt för dom och när jag inte är på topp och inte har henne helt framför skänkeln blir de förstås inte heller bra. Femmor och fyror på moment med koefficient blir som inte bra. Fick galoppanslag i andra travökningen för att hon laddade och jag var långsam med att ta en halvhalt. De enkla bytena gick åt skogen också. I första föll hon isär och var långsam på min hjälp. Inför andra tryckte jag till henne lite vilket gjorde henne spänd istället, 5 och 4 på ytterligare koefficient. I den förvända galoppen som egentligen är ett paradnummer för oss var jag avvaktande och mer nervös för omslag än koncentrerad på att rida bra.

När jag ser filmen är jag inte så himla missnöjd ändå trots sämsta resultatet nånsin med 58,7%. Vi är rostiga och har varit borta länge, senaste starten var i mitten av oktober. Känns så skönt att ha debuten gjord för året och nu tränar vi vidare, Kommer starta MsvB2 närmst redan nästa fredag. Låter möjligen vansinnigt att gå in i MsvB efter vårt dåliga resultat igår. Men jag vill ha vår MsvB-debut gjord, känna på programmet i tävlingssituation och se vad som händer med bytena på banan. Sen blir det bara lite MsvC-starter under sommaren innan det finns någon MsvB2 i krokarna igen.

https://www.youtube.com/watch?v=a31G4O0_MnE&feature=youtu.be


Gillar