Nattblogg

Blir lite så här sena inlägg för att hålla bloggen vid liv. Idag var planen att dressyra Barb i ridhuset. Hoppades att två dagars vila för skavet skulle göra skillnad. Red fram tjugo minuter och det kändes väl ganska ok. Jobbade samma som alltid med rakhet, spårning och sen att böjningen kommer genom hela vägen. När jag började galoppera hostade hon en gång. Jag blev less och hoppade av. Skavet hade såklart också gått upp.

Samlade lite pepp och tänkte att jag kan väl rida barbacka. Och det kunde jag. Jobbade lite skolor i trav och det funkade riktigt bra. Började galoppera och då kom hostan. Jag gav upp. Med gråten i halsen typ. Hon har varit hostfri länge nu och det enda som ändrats sen helgen är en ny höbal. Kanske är den boven, kanske inte. Jag greppar halmstrån och bytte tillbaka till det förra höet som det egentligen är lite väl mycket dunder i. Men hellre det.

Får se hur hon är imorgon, tänkte ta henne på töm och låta henne hosta ur lite om det nu ska behövas. Det är garanterat ingen infektion iaf, så det är hennes känslighet som spökar. Funkar hon imorgon blir det barbackadressyr på fredag och så förhoppningsvis kommer vi till start på lördag. Annars kanske jag skippar första dagen och bara rider söndagen. Får se hur det blir. Känner ingen ångest om tävlingen skiter sig helt. Nu är hon min och det kommer fler tävlingar:).

Indra har fått gå på linan ett par gånger. "Spänner in" med en snodd melan frambenen, genom bettet, över nacken för att ge henne lite vägledning till formen. Idag kom hon fint till ro stundvis och när formen kommer så är det rätt häftigt att se hur mycket rörelse det är över ryggen på henne! Hon kommer in så mycket med bakbenen att hon slår lite i sko också, men det rättar till sig när hon hittar sin balans även om det kan ta ett tag. Hursomhelst gör hon det hemskt bra och hon är så lyhörd och fin.

Gillar