Med viss oro

Min vinterfunk fortsätter och jag är inte ett under av engagemang varken med hästar, blogg eller nåt annat. Eller jo, Netflix. Efter PLL håller jag nu på att ta mig igenom Teen Wolf. Har en förkärlek till amerikanska high school-serier uppenbarligen (förra året vid samma tid tog jag mig igenom samtliga säsonger av Vampire Diaries som jag fortfarande tycker har en av de bästa kärleksstorisarna även om serieslutet är uuuuuuuselt). För att blanda ut med lite intellektuell tv-tittning är det äntligen På Spåret-säsong och på julaftonskväll såg vi dokumentären om Jonestown. Herregud så absolut fruktansvärd den historian är! Över 900 döda och det var inte självmord, det var verkligen direkta mord. Åh fy, mår illa bara jag tänker på det.

Hästarna har fortsatt gått mest på uteturer och några få pass i ridhuset. I fredags gjorde Koop ett helt ok pass i ridhuset, galoppjobbet var så bra! Lugnt och avspänt och mycket påverkbar. På lördagen red jag ut och då kändes han lite trött, tänkte att det kanske var för att han satt ihop så fint i galoppen dagen innan. På söndagen blev det ridhuset igen och han började så bra! Traven var direkt där som det oftast tar en halvtimme att komma till. Kunde till och med rida på med mer ben än vanligt och rida lite tempoväxlingar. Men så skulle jag fatta galopp, började i höger och han slog riktigt rejält. Just att hästar slår i galoppfattningar gör att alla mina varningsklockor ringer. Han kan ibland när han är pigg lägga ut ett bakben och pipa i fattningarna, men detta kändes som annat. Han gjorde det nån mer gång men galoppen var fin ändå. Eller ja fin-den var jättebra! Jobbade lite mer fattningar efter en skrittpaus och ur skritt när jag satt ihop honom var det inga sparkar, och han avslutade med fina fattningar ur trav också, men måste säga att sånt där gnager i mig.

Det är som inte bara det som varit lite off med honom. Han har även ätit sämre sen i söndags. Det kan vara för att han helt enkelt inte gillat balen som var öppen, han är en himla kräsen typ. Eller så beror det på att jag trodde ProbiHorsen var slut så han fick ingen, men så hittade jag en påse till så nu får han igen. Jag hoppas att det är nåt så enkelt för han har ätit max 8 kg/dag nu och han behöver onekligen få i sig mer.

Efter två dagars vila tömkörde jag honom idag och stod verkligen och stirrade på honom för att hitta nån ev störning. Men alltså nä, han ser urfräsch ut. Kanonfin i jobbet också och så bärig och fin nu i sin svåra vänstergalopp. Inga sparkar, så kanske är det sadeln. Men den åker på breddning nästa vecka så får kanske rida i hoppsadeln tills dess.

Barb känner jag mig lite fantasilös med. Hon måste verkligen gå mer för hon har en rätt ful depå på nacken nu. Ska verkligen ta och skärpa till mig och motionera ponny bättre! Red barbacka i ridhuset igår iaf och hon jobbade på rätt bra. Nu är arbetet rätt tråkigt också eftersom hon inte är så igång. Så fokus ligger på lösgjordhet även om vi trampar lite varje pass också. Hon är rätt bra på det nu och vi klarar fler och fler steg. Nästa sak jag jobbar att få till nu är lite mer passageaktig trav. Hon har det inte naturligt för fem öre och det är som inget hon bjuder till heller. Så när jag kräver lite extra blir det en del spänning men om ett år eller så tror jag vi har tre steg på raken ;). Barb och jag är rätt lika i inlärning, vi har det inte naturligt utan får jobba oss fram till det och det får ta tid.

Gillar