Massage

Idag har drottning Barbie fått en ordentlig genomgång av Josefine från Multihorse. Hon hittade massor. Vilket hon iofs varnade för innan att hon alltid hittar mycket första gången. Jag var iofs beredd på detta ändå eftersom jag inte tyckt att hon känts fin i kroppen även om hon ridmässigt känns riktigt bra. Hursomhelst har hon lite tryck från sadeln, vilket jag både vet om och vet varför. Under hösten ändrade hon sig väldigt mycket i kroppen, manken kom upp och sadeln blev för vid och ramlade därmed framåt nedåt och gav trycket. Nu går hon med ett fårskinn under och trycket har blivit mindre redan.

Barbie har alltid haft gropar i rumpan som kommit fram väldigt mycket när hon stått ute och frusit. Jag har kallat dom för hennes "frysgropar". Dessa två är gamla muskelrupturer och gamla rupturer fanns det gott om. Vilket tydligen inte heller är ovanligt enligt Josefine. Det fanns även rupturer på fler ställen och hon är även ojämn i bogarna. Hög på vänster sida och hänger ner på höger sida.

Har fått tre olika övningar som ska göras innan ridning. Första är att backa och dra i svansen, detta för att komma åt muskeln allra längst in i rumpan. Andra är att trycka på ett specifikt ställe på rumpan-och få Barbie att trycka emot, detta för att komma åt ett par av rupturerna. Tredje är att dra lite i frambenen för att komma åt bogarnas rörlighet. Utöver detta ska även hennes gropar masseras lite.

Ska bli intressant att se om det blir skillnad och hur. Hon kommer förstås behandlas fler gånger och kontinuerligt för att underhållas. Det kändes som bra behandling och vad som hittades bekräftar hur hon känns i ridningen. Imorgon ska hon tömköras och sen rider jag nog ut och provar henne i ridhuset i helgen. Kan bli intressant!

Gillar