Kan själv

Är det något jag verkligen ogillar så är det att vara beroende av andra människor. Beroende av hjälp, beroende att få saker gjorda, beroende av att andra måste sköta sin del för att jag ska kunna göra mitt. Det enda det verkar leda till är friktion och tandagnissel. Visst, när det fungerar är det lysande och allt går fortare och enklare, men när det inte fungerar så fungerar det verkligen inte alls och ingen blir lycklig. Avskyr verkligen att sätta mig i de situationerna och då hamnar jag i "kan själv"-mode. Även om det kommer bli jobbigare, krångligare och tyngre är känslan av att göra det själv otroligt befriande. En slipper sveket från andra, eller rättare sagt så tar jag bort ens risken att bli sviken av andra när jag ändå står där själv och måste fixa.

Att jag dessutom räknas av så många som en rätt besvärlig person gör väl antagligen att de inte vill göra saker med/för mig. Och ärligt talat är jag så himla less på att känna mig som en dålig människa. Att känna att jag inte duger för att jag är en hemsk och elak person. Så så otroligt trött på det alltid är mig det är fel på. För nog att jag inte är perfekt, men det är då ingen annan heller. Och när det kommer till vissa saker är jag helt enkelt trygg i vad jag kan och då är jag faktiskt inte ens öppen för diskussion. Så tröttsam är jag med all säkerhet, men jag är varken dum eller elak. Så nej, då är jag tillbaka i mitt trygga "kan själv"-mode.

Ikväll ska jag åka och träna för Jeanna med Barb och det ska bli så roligt! Hon har gått väldigt lugnt i veckan. Först fick hon tre dagars vila efter tävlingen, sen har jag skrittat och ridit lite lätt lösgörande barbacka. Det är då nyttigt att rida lite barbacka för att få ordning på balansen. Har inte helt bestämt mig, men antagligen får hon vila en vecka eller två efter helgens träningar. Hon har gått ganska ordentligt i drygt två månader nu och efter hennes hovbensproblematik har jag märkt att hon behöver sin vila. Inte för att hon blir ofräsch utan helt enkelt för att förhindra att hon blir ofräsch.

Koop blir skodd idag och jag har låtit honom gå över en vecka så att vi nu kan ta av snösulorna. Kändes värt det eftersom han ändå vilat och det är så skönt att få brt snösulorna nu när lersäsongen är här. Tar även av tåbrodden, så blir det enkelt att bara brodda av trakterna när all is behagat försvinna. Behandlingen han fick i framkotorna gjorde onekligen sitt då han nu är torr och superfin i benen. Har börjat ha honom lindad med stallbandage om nätterna så att lederna hålls varma. Funderar på att investera i Back och Track-paddar men har inte bestämt mig ifall jag tror att de är värda pengarna. 300 pix ​per pad känns som mycket, å andra sidan så är det värt det om de nu skulle vara bättre än vanliga tjocka stallpaddar.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229