Hej bloggen

Tre veckors uppehåll alltså. Hade först en massa att göra, sen blev jag sjuk, sen kom jag igång för att sen bli tokförkyld och istället för att njuta av den varma härliga påsken har jag mest legat i soffan och snorat. Koop kom igång lite efter återbesöket. I drygt två veckor skrittade vi och hade börjat trava lite smått. Men så kändes han lite kort höger bak och överbenet blev aktivt igen. Så då fick han vila en vecka. Skulle kolla honom igår och tittade först när han travade lite i hagen och då såg han toppen ut. Men ville ha bättre koll för att eventuellt ut och skritta idag, så gick ner på lilla banan. På vägen dit spratt han till, snubblade och antagligen så vrickade han sig-för då var han halt, halt "hjälp jag har brutit benet"-halt. Det släppte rätt mycket när han fått skritta några varv men fortfarande halt. Likaså i morse. Så, han får vila lite till helt enkelt. Kan inte beskriva hur mycket det suger. Varje fiber i min kropp skriker att den hästen mår uselt i kroppen av att vila. Men det är som inte mycket att göra än att vila lite till.

Barb fick en veckas vila efter Jeannaträningen. Den förtjänade hon och gjorde henne gott. Hon har tyvärr gått lite mindre därefter än vad jag kanske velat. Men så blir det när en är sjuk. Hon känns väldigt fin och vi har börjat snusa mer och mer på serierna. Det svåraste är helt klart för mig att räkna! Barb tycker det är roligt och hon är redan kvickare på byteshjälpen och även om jag inte bryr mig så mycket om de är rena just nu (en sak i taget), så är känslan att renheten kommer i takt med att jag hittar galoppen, timingen och räkningen. Så det får vara lite vad det är och jag kör på trial and error och testar mig fram. Älskar att ha min lilla odramatiska ponny som testdjur!

På söndag ska vi starta igen och nu blir det tre tajta starter i FEI lagprogrammet. Nästa helg är det Kungsnäs och onsdagen därefter Färstas kvällstävlingar. Målet är att bli stadigare, sätta bytena och göra det vi är bra på bra! Tex slutorna-jag vet att vi kan rida alla slutor på sjuor! Skrittpiruetterna vill jag också kunna få sjuor på och jag vet att vi har det i oss. Naturligtvis vill jag komma över de magiska 62% också. Så mål är satta och är bara lösgjordheten på plats så ska det allt gå!

Just ämnet om antal tävlingsstarter kom upp i ett samtal häromdagen. Jag gillar inte att göra en mängd starter för det passar sällan i mitt upplägg i träningen, tävling följer träningen och det måste finnas en röd tråd. Tror jag som mest gjort 20-25 starter på ett år (med samma häst) och det var när vi red LB-LA och gjorde två starter/dag ibland. Nu gör jag bara det under särskilda omständigheter (tex hemma eller som på riksen). Tycker det är svårt att få kvalité i två framridningar när hästen har fått stå och vänta emellan. Hellre en riktigt välplanerad och bra framridning för att optimera en start. Det är roligt med cuper och tourer, men jag tycker det är tråkigt när kvalregler är utformade så det blir tävlingshets hos ryttarna. Falsterbos amatörtour visade det med all tydlighet förra året där vissa ryttare kom upp i 30 starter under kvalperioden om knappt fyra månader. Det är både orimligt och inte alls hästvänligt. I nya TR kom begränsningar för antalet starter per dag för ponny på nationell nivå, kanske är det dags att inför nästa TR ge förslag på begränsning i antal starter per år/månad/annan period?

Till slut så dömde jag upp på de nationella ponnytävlingarna här i mitten av april. I svåraste programmet möjligast, FEI Mästerskapsprogram (ponnyryttarna är riktigt duktiga som roddar runt det programmet-för det är inte lätt!). Examen blev godkänd så nu är jag färdig dressyrdomare!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229