Åh jag kan inte annat än att börja med hur otroligt glad och nöjd jag är med min fantastiska tant! Hon var mycket lugnare den här gången när vi kom till tävlingsplatsen. Hon var superfin att rida på framridningen! Den känslan på henne är så himla härlig-när hon bara bjuder på och då är det så himla lätt. Red bara fram i tjugo minuter eftersom det inte behövs mer, jag tycker inte att det ska behövas mer på någon häst inför en LB-om det tar 45-60 minuter att få din häst tillräckligt lösgjord och på hjälperna till en LB kommer det bli otroligt svårt att rida högre klasser när det ska till krumelurer också. LB är bara att rida lite volter i alla gångarter-med andra ord- uppvärmning.

Hursomhaver kom vi in på banan och hon kändes väldigt fin när jag travade runt och visade banan. Men naturligtvis kryper det in spänning i henne pga orutin. Det visar sig mycket genom att bjudningen blir väldigt av och på. Helt plötsligt är det som om hela hon glömmer bort vad hon gör och bara försvinner från mig. Är en jättekonstig känsla, som att hon helt kopplar bort mig och är helt försvunnen från hjälperna. Sen får hon lite fart igen och kommer tillbaka-för att återigen försvinna. Tyckte ändå det var bättre den här gången än Pay and Riden även om hon gnäggade och var ur fokus nu också. Tror det kommer ge sig på några fler tävlingar.

I slutet av programmet var det som om hon bränt ur all energi på spänning och att hålla koll på omgivningen för då blev det jobbigt att rida. Fick bakslag i fattningarna på diagonalen då högerfattningen inte funkade och vänsterfattningen red jag lite klumpigt i. 61,33% är jag så otroligt nöjd med som debut eftersom detta verkligen är vad vi kan visa för dagen-varken superbra eller superdåligt och med stort utrymme för förbättring! Hade vi inte haft strulet med fattningarna hade vi nog tom haft häng på placering! Nästa tävling är i början av juli och då blir det LB1.

https://www.youtube.com/watch?v=oNyLEXsS69E

Nosen förvinner lite i spänningen, men annars är hon så fin!

Efter att jag hade ridit så blev jag kvar på tävlingen för att kunna hjälpa en vän med hennes fyraåring. Så jag skickade hem min underbara make med ponnyn och han fixade enkelt att lasta ur henne själv hemma! Hur fantastiskt är det inte att ha en man som gör en sån sak för en och dessutom ha en ponny som är så behaglig att jag känner mig helt trygg i att kunna göra så! Och så jäkla bra det gick för Lina och hennes bäbishäst! Samma där, 20 minuter enkel framridning, hästen fint på hjälperna och visade ett superfint mycket välbalanserat program. 68% och en andraplats, är så himla glad för Lina och det är så kul att stå på marken och hjälpa till!

Barb har fått börja gå sina promenader för hand, men jag har varit lite orolig för henne i helgen. Återbesöket var i onsdags och torsdag-fredag fick hon stå i sjukhage. Av någon anledning blev hon dålig i magen på torsdagen vilket är mycket ovanligt för henne. Pga det vågade jag inte ge metacamet som jag fick utskrivet för att kunna stävja eventuell fångreaktion pga kortisonet. På lördagen blev hon skodd, nu med sulor fram och fick även börja gå i vanliga hagen. På kvällen hade hon puls och jag fick lite panik. Körde på med metacamet trots magen och igår var pulsen borta iaf men jag är orolig för magen. Tänk att det alltid är nånting! Är glad att jag känner henne så väl, för hon ser rätt nöjd ut med allt och hon var sitt vanliga jag på promenaden. Nu kommer hon få gå på låg dos metacam i en vecka iaf, så hoppas att magen håller och att fången håller sig långt borta.

Köpte ett begagnat (men nytt haha) träns med nosgrimman som är en kopia på PS High Jump. Jag är inte så förtjust i PS pga diverse kvalitetsproblem som gör att jag inte tycker att priset riktigt matchar vad en får-men jag gillar idén med den sortens nosgrimma. Ska bli spännande att rida Barb på den sen eftersom hon har haft tydliga åsikter med vilken nosgrimma hon gillar. Kan dock erkänna att jag är rätt bra sugen på PS nya Pioneer Revolution-en snyggare variant av Micklem!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments