Det puttrar på

Ja den här vardagen puttrar på i sitt vanliga mak. Det börjar äntligen bli ljusare och vi har lite snö som går att rida på så jag har ridit ut väldigt mycket senaste tiden. Barb börjar komma igång mer och mer och går nu nästan helt normala halvtimmespass i ridhuset. Det är bara lösgörande med mycket skänkelvikningar och min favorit förvänd galopp.

Skamligt nog har jag tappat enormt mycket ridning under tiden Barb varit konvalesent. Det är ganska stor skillnad på hur "ordentligt" en rider på en häst som sas är färdig i sin utbildning, men där en jobbar med att förbätta kvaliten, och hur en sitter på en häst som bara ska spänna av och hitta kontakten. Milt uttryckt så har jag blivit alldeles försoffad i sadeln, sitter som en påse nätter, skänklarna borta i virveln och tyglarna är arton meter långa... Nog för att jag inte tänkt tävla i år men så här kan jag inte fortsätta! Så imorgon ska jag träna för Ina, nu ska det bli ordning på torpet igen!

Burbeldjuret har allra mest galopperat i skogen och joggat längs vägarna. Vissa pass har varit otroligt bra! Hon är med mig, litar mycket mer på mig, går utmärkt att jobba även när vi är ute osv. De dagarna ger hon suverän känsla! Sen har hon dagar då hon är superpigg och då kommer det ut som en massa spänning. De dagarna bryr jag mig inte ens om att försöka komma till jobb. Hon får springa av sig istället och så är hon bättre dagen efter. Med ston gäller det alltid att välja sina strider och låta dom få styra lite. Det är viktigare att de är på bra humör än att disciplinen sitter till hundra procent. Tror att det är därför jag funkar så bra med ston, för ärligt talat är jag nog allt rätt slapp med konsekvensen och det passar mina damer haha.

Vidare håller jag på att planera en likadan clinic som förra året. Då hade vi två dressyrdomare som gav ett antal ryttare öppen bedömning inför publik i de vanigaste programmen. Efteråt fick ryttarna rida genom lite olika rörelser och demonstrera vad domarna vill se. I år gör vi ungefär samma upplägg men lite annorlunda. Tycker det är superkul att arrangera sånt här och håller som bäst på att tillsätta ekipage som jag tror kommer bli roliga att titta på.

Dags att sätta sig fint i sadeln igen!

Gillar

Kommentarer