Det är nog lite kärlek

När en skaffar ny häst har jag en tendens att känna mig orättvis mot mina tidigare hästar för att jag nu fått en ny kompis. Särskilt den här gången eftersom Barb haft en så stor roll i mitt liv under så många år och med Elli som skulle bli min nya stjärna. Det blir även lätt att lägga så mycket "känslokrav" på den nya hästen. Att den nu ska passa in i den där perfekta mallen som en drömt upp (alla som nån gång varit på en dejt med någon du bara sett bild på vet precis vad jag menar :D ). Med Barb växte verkligen kärleken fram och vi har haft ett väldigt bra samspel med varandra. Med Koop var det kärlek från första stund, tror aldrig jag kommer uppleva det igen. Med Elli inser jag i efterhand att även om jag tyckte om henne väldigt mycket så köpte jag henne mer för hennes potential och vad jag skulle kunna göra med henne. Min "riktiga dressyrhäst".


Än känns allt så himla bra med Dio att jag bara väntar på att det ska hända nåt som gör att allt bara känns fel, galet och att jag ångrar att jag köpte honom. Han är så mysig att pyssla med och jag trivs verkligen med att bara umgås med honom. Vi ägnar kvällarna åt att fläta man medan han står med spikmatta på ryggen. Har lyst med min lilla pharmalight på överlinjen och gjort lite enkel hobbymassage och han är faktiskt mindre spänd nu. Det känns som kärlek när en bara är nöjd och lycklig över detta.

Vi har även börjat med slow walk-träning och går långsamt långsamt i nerförsbackar. Tanken är att göra det varannan dag och varannan dag jobba lite på lina i ridhuset. Hela hans träning kommer att handla om att få honom att använda kroppen på ett nytt sätt. Att stretcha och bygga en ny överlinje, lugna sin takt och hitta avspänning i arbetet-plättlätt eller hur?

Igår var Jossan från Multihorse och klämde igenom honom. Alltid väldigt intressant att höra vad hon hittar. Min oro om bakdelen bekräftades och han satt fast i korsleden på höger sida. Lite atypiskt så var han mer påverkad muskulärt på vänster sida. Alla hans låsningar var lite atypiska för de gick som en serpentin, två kotor åt ett håll och två kotor åt nästa håll för att sen vara två kotor åt första hållet. Han är väldigt rörlig vilket tydligen är vanligt just med spanjorer. Det fanns också tecken på långvarig stress genom hela kroppen. Det allra bästa var att när jag pysslade på kvällen stod han jämnt på alla fyra och höll inte på att avlasta något ben <3 . Jossan ftw!

Första uppsittningen räknar jag med bli om ett par veckor. Har beställt en tjock fårskinnsvojlock som jag hoppas ska kunna fylla ut min sadel tillräckligt så att han kan ha den. Älskar den sadeln och vill verkligen inte byta den. Men tror det ska fungera om han fortsätter fylla ut kroppen så bra som han gjort hittills. När det kommer till ridningen är det vad jag är mest nervös inför. Tänk om han inte alls är vad jag vill ha att rida på? Tänk om han nu kommer vara alldeles vild när han känner sig bättre i kroppen och dessutom får rätt mycket mat? Många frågetecken är det än...

Så här låg sadeln när jag provade den förra veckan... Ska bli intressant att testa igen om nån vecka, tycker att han redan ser rundare ut. Och sämre kan det inte bli iaf haha.

Gillar