Dålig, glad, förväntansfull

Ibland är det så enkelt att bara sätta sig här i soffan och skriva på bloggen. När en är glad, nöjd, inspirerad eller har något roligt på gång. Men när det känns lite motigt är det svårare att skriva även om jag använt bloggen ganska mycket för att få utlopp även för alla dom tankarna och känslorna. Värst är det nog ändå när jag har en massa tankar och tycker en hel del men där jag i min roll som domare nu inte kan vädra så öppet som jag hade velat. Kort sagt är att dressyrsporten har en hel del problem som jag tycker är så vansinnigt sorgliga och som jag tyvärr inte heller har bra lösningar på, mer än att de måste upp till ytan och i min position är jag helt låst för att kunna göra det.


Äntligen har jag tagit mig upp på Elli, det varade i ca tio minuter sen hade jag åkt av igen. Hon bockade i galoppen och jag satt för dåligt och åkte i backen. Inget ont som inte har nåt gott med sig och jag fick ut pengar på försäkringen för att köpa en ny hjälm. Kändes helt klart bäst eftersom jag landade på huvudet.

Som jag sagt flera gånger förut så är jag ingen tuff ryttare och självklart blir jag rädd när jag åker av. Men jag blir också arg och är så pass envis att jag förstås satt upp igen, höll i mig bättre och kunde galoppera. Till passet efter var jag så nervös att jag tog ångestdämpande för att sitta upp. Rimligt? Nej, egentligen inte alls. Men nu är det så här och red gjorde jag-och det gick superbra! Som jag behövde den känslan!

Idag red jag tredje passet och jag hade en jättebra känsla i kroppen inför det. Igårkväll var jag ute och gick med henne och hon är så lugn och härlig att hålla på med nu. Satt upp utan att longera och hon var så avspänd! Gjorde ett fint travjobb med ganska ok form dessutom. Till galoppen blir jag lite spänd och det blir svårt att hitta formen när mitt fokus är på att hålla i mig om hon börjar bocka. Det gjorde hon inte och kunde hitta lite ridning även i galoppen på slutet! Eftersom hon var så avslappnad och fin passade jag på att skritta av ut över ängarna. Vi har en perfekt liten runda på ca 15 minuter som känns lagom att testa när en ska rida ut ensamma så här i början. Vi mötte bilar och två andra hästar och Elli bara trampade på med spetsade öron. Kan inte beskriva hur otroligt lycklig jag är över detta passet!

Har fått tänka nytt med Elli om hur en ska lägga upp arbetet med unghästar. Hon är en aktiv häst som vill ha en uppgift och hon är inte alls typen som gillar att vila för ärligt talat är livet med tråkBarb i hagen nog inte så inspirerande. Så på sina vilodagar får hon följa med som handhäst, gå promenader osv. Sen jag fått ge mig för den tanken (är så rädd att göra för mycket med henne), har hon blivit så mycket mer tillfreds med livet. Fortfarande tyvärr stressad av att vara ensam i stallet sen hon blev skrämd och jag har tom övervägt att skaffa en shettis till henne som sällskap... Hoppas att mer arbete gör susen så jag slipper en tredje häst.

Barb har mest fått gå i skogen senaste tiden. Har varit lite oinspirerad och problemet är väl mest att jag rider för dåligt och inte riktigt hittar rätt känsla. Så för att peppa till mig fick jag plats på träning för Jeanna igår. Det var väldigt roligt, hittade en ny och väldigt bra känsla i traven med en mycket lättare kontakt och hittade yttertygeln i slutorna så jag kunde variera tvärningen. Kom hem och tittade på filmerna och konstaterade att jag inte har nån kroppskontroll och rider ganska dåligt. Happ, det är ju tråkigt men det positiva är att det finns en hel massa att jobba på.

Imorgon ska jag och Barb rida en PnR på hemmaplan och ska rida FEI mästerskapsprogram för ponny. Ett riktigt roligt med väldigt svårt program! Har en liten tanke att kunna få starta det på tävling om jag hittar någon med RÅ-indelning. Är så glad att tävlingarna öppnas även för oss seniorer i mitten av juni! Här i Matfors ska vi ha ponnytävling med nationella klasser redan nästa helg och jag ska döma LC-LB. Blir roligt att döma lite mer irl nu när jag dömt rätt mycket på mina virtuella tävlingar. Ska även bli intressant att se hur intresset blir för dom nu när de vanliga tävlingarna kommer igång igen. Hoppas förstås på fortsatt stort intresse!

Gillar

Kommentarer