Header

Tiden är snart ute, månaderna bara flyter på, och jag har såklart glömt igen att jag faktiskt har en blogg. På måndag är det 8 månader sedan jag lämnade Sverige, det känns som igår det var 8 månader kvar. Graduation är fortfarande satt till den 19:e maj, och det ser inte ut som om vi kommer att få fler "snowdays" heller, så det ser ut som att jag just nu kommer att lämna USA redan i slutet av maj/början av juni.

Men på en lite trevligare not, den 31:a mars får vi "spring break" och den 28:e april kommer mamma, A-C och Peter och hälsar på, det ska bli så kul och visa dem allt och alla. Dem kommer att stanna i ca 6 dagar.

Det här blev bara en liten kort update, men ett längre inlägg kommer senare om skolans teater produktion av "Den Lilla Sjöjungfrun".

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så för att kickstarta min ambassadörskarriär med EF så har jag blivit tillfrågad att dela med mig utav mitt år och mina upplevelser av EF.

Att åka på ett utbytesår har inte för mig, som många andra, varit en livslång dröm. Utan en kväll när jag skrollade igenom Facebook kom en annons för EF High School Exchange Year upp och jag klickade in på den. Kollade runt på videos, deras hemsida och andras inlägg. Tänkte inte så mycket mer på det, men efter några dagar dök annonsen upp igen och jag började seriöst fundera på att faktiskt åka iväg. Jag har alltid varit den personen som är självständig och älskat att resa och upptäcka nya saker. Så några veckor gick och jag tog äntligen upp det med min mamma, och hon visade mig världens stöd och jag ville verkligen åka iväg. Så jag anmälde mig till en intervju.

Anledningen till att jag valde EF var för att dem var verkligen där hela vägen. Det var deras annons jag såg, och under intervjun så kändes det som att allt föll på plats. Jag tänker inte ljuga och säga att jag inte kollade in andra organisationer, men det var EF som kändes bäst. De vet var de håller på med, de har gjort det i många år och det är i grund och botten en svensk organisation. Det kändes rätt för mig.

Jag har nu ca 4 månader kvar här och allt har verkligen varit underbart. Att tänka att 6 månader har gått är konstigt, det känns som att jag har känt dessa människor hela mitt liv. Det är nog det som är det bästa med mitt år, människorna jag har träffat, min värdfamilj, vänner och bekanta. Man kommer verkligen nära dessa personer och det kommer verkligen vara svårt att lämna allt jag har här. Även om kryssningen och alla ställen jag har fått besöka och allt jag upplevt har varit underbart, så är det verkligen människorna jag kommer sakna och det är dem som har gjort mitt år fantastiskt.

Om ni är intresserade av att veta mer så finns en möjlighet att anmäla er till ett infomöte;

http://www.ef.se/highschool/infomeetings/

Likes

Comments

Jag tror att jag nämnde det tidigare, jag har fått äran att vara med i skolans höst teateruppsättning. Harvey har bara 12 roller men jag fick äran att bli tilldelad en av dem, min roll är en ganska liten roll, men det spelar ingen roll, det var sjukt häftigt att få uppleva det.

Premiären var för 2 veckor sen, och det var sjukt kul, var jättenervös inför premiären, men den gick bra och jag var inte lika nervös inför dem andra 2. Vi hade ett så kallat "Cast party" för några dagar sen, där vi samlades och firade att det gick så bra. Jag vill tacka alla som var med och gjorde det till en underbar upplevelse, och välkomnade mig med öppna armar, även fast jag aldrig haft något att göra med teater förut, och var helt lost för det mesta. Jag vill tacka alla som var med, på scenen och utanför, även fast ingen kommer att läsa det här, så ville jag uttrycka mig hur mycket det verkligen har betytt.

Det här har gjort mig jättepepp på att provspela för vårens musikal, den lilla sjöjungfrun.

Likes

Comments

Så det var ett bra tag sen jag uppdaterade och jag ber om ursäkt, men som jag har sagt så springer tiden fram.

Jag lovade ett inlägg om kryssningen, och i spalten till vänster finns en liten kort film om den. Kryssningen var verkligen fantastiskt, vi besökte Mexico, Honduras och Belize. Vi besökte Mexico 2 gånger och den sista var min favorit utav alla ställen. Vi gick av och hyrde sandloppor och åkte runt hela ön, plus att vi stannade och snorklade och åt mexicansk buffé. I Belize så stannade vi på båten istället för att gå av, eftersom båten inte lägger till i en hamn utan den stannar mitt ute på havet och man får åka en liten transport båt in till öarna. Vi hade en fantastisk vecka och maten var underbar. Äntligen fick jag äta lite fisk, min värdfamilj är inte jätteförtjust i fisk. Och efterrätterna! Och det var hur mycket glass du kan äta, 24 timmar om dygnet! Allt var verkligen top notch, det var ingen cinderella båt vi var på, den här var så mycket större och finare.

Blev ett kort inlägg, men det finns bilder längre ner!

Likes

Comments

Så mycket har hänt och så få inlägg, jag ber om ursäkt men tiden här bara springer förbi, känns som om det var september igår, och vips så va oktober förbi och det är nu november. Vad händer med tiden?

Höstlovet bara sprang förbi, jag och Shelby (min värdsyster) gjorde en "Fall break Bucket List" där vi hade med massor av roliga saker, bland annat att campa på gården, baka något majestätiskt, filmmaraton och massa annat.

Bland annat så var en trip till Nashville med på listan, vi åkte ner dit och besökte ett utav USA:s största hotell, det var verkligen jättevackert, med 3 trädgårdar mitt inne i hotellet, 5 president sviter, och flera stora salar. Vi sov i Nashville en natt och sedan åkte vi till ett jättestort shoppingcenter och shoppade och sedan gick vi till "Dave and Busters" vilket är en väldigt stor arkad. Veckan var fantastisk och vi hade mycket rolig tillsammans.

Sen hade vi ju kryssningen också, men ett separat inlägg kommer för den, det hände för mycket för att klämma in det i det här inlägget.

Nu är det som sagt November och det är bara 2 veckor kvar till premiären för Harvey, teateruppsättningen, och vi är lediga måndag/tisdag för att det är "election day" på tisdag, på måndag ska jag dock åka med drama klubben till WKU (ett universitet i västra Kentucky) och se "Little shop of Horror".

Nu har jag inte så mycket mer och skriva om det, men jag ska försöka att uppdatera lite oftare.

Ha de!

Lite random bilder från höstlovet

Och lite bilder ifrån "Opryland" hotellet i Nashville

Likes

Comments

Nu kommer äntligen inlägget som jag lovade att skiva för en månad sen. Jag tänkte skiva lite om hur skolan är i USA, den är definitivt annorlunda jämnt emot svensk skola.

Lektioner och "the bell";

För det första så har man samma schema varje dag, det är uppdelat i olika perioder som är exakt lika långa, 50 minuter, och emellan har man 5 minuter på sig att ta sig till nästa lektion. Under lektionerna så förväntas man att inte prata när läraren pratar och sitta still på sin plats, man får inte heller prata med andra om annat än skolrelaterade ämnen. När lektionen är slut ringen en klocka, och när nästa börjar ringer den igen. Om man inte är i nästa klassrum när klockan ringer så skriver läraren upp en som sen, även om det bara är 10 sekunder.

Regler och dresscode:

I skolan har man mycket mer regler än i svensk skola, man får inte har sin mobil påslagen och den ska vara nerpackad i en väska(även fast ingen faktiskt stänger av telefonen, och alla använder dem när läraren inte tittar), under lunchen är det enda tillfället man får använda den. Man får inte heller vara sjuk och borta från skolan i mer än 1 dag utan ett läkarintyg. Dresscode är nog det som jag stör mig mest på, man får inte bära shorts eller kjolar kortare än 5 cm ovan knät, man får absolut inte visa axlarna (för att distrahera killar tydligen, sjukt löjligt) eller ha en tröja med för låg urringning. Inga hattar eller kepsar, man får inte använda tröjor med "olämpligt" tryck. Dem kollar allt varje dag och om du bryter dresscode blir du skickad till expeditionen och måste byta kläder. Det är helt sjukt tycker jag.

Hur man klär sig;

Alla klär sig mycket mer vardagligt här än vad vi gör i Sverige. I Sverige gillar vi att "klä upp" oss när vi går till skolan och tar mycket tid på oss att sminka oss på morgonen. Inte här, inget konstigt om man kommer klädd i jeans och en tröja med skolans tryck på.

Människorna;

I Sverige gillar vi att hålla oss till samma vänner hela dagen, eftersom vi går i samma klass. Så är det definitivt inte här, dels eftersom alla inte har samma schema och man är tvungen att umgås med andra människor, men också för att man är mer "outgoing" och gästvänliga än vad vi svenskar är.

Betyg;

Det är löjligt lätt att få ett A här, lämnar du in saker och ting i tid och svarar på frågorna så har du i princip ett A. Allt här är ihop räknat i procent, A = 100-90% B = 90-80% C = 80-70 % D = 70-60% E = 60-50% F = 50-0%. Allt nedanför C är dock räknat som underkänt, vilket är väldigt annorlunda jämfört med Sverige.

Jag har säkert glömt att skiva om någonting, men jag får spara det till en annan gång. 

Ha de!

Likes

Comments

Jag träffade precis en av världens bästa akustiska gitarrspelare. Jag skojar inte, Tommy Emmanuel är framröstad som en av dagens bästa gitarrspelare.

I'm freaking out, vem får egentligen den chansen under sitt utbytes år? Hur sjukt som helst. Allt tack vare Joe, som håller i ett event nu under helgen som hyllar gitarrspelare över hela världen. Hur coolt som helst att få den här chansen.

Likes

Comments

Jag vet att jag inte bloggat på jättelänge och jag ber om ursäkt, men jag vill inte leva det här året genom en mobilskärm. Mycket har hänt sedan senaste inlägget och jag är inne på min andra månad i USA.

Saker och ting börjar bli vardag här, när jag pratar om hemma, pratar jag inte längre om Sverige, utan Greenville, Kentucky. Skolan, familjen, vännerna och livet. Allt börjar falla på plats. Det känns till och med konstigt att skiva på svenska nu.

Det har hänt ganska mycket sedan sist, förra veckan var det audition för höstens drama produktion, jag gick på den och tyckte inte att det gick så bra. Dagen efter så satte dem upp "the cast list" och det visar sig att jag fått en roll. Det var flera andra som inte fick roller, som har hållit på med drama och teater i flera år.

Denna vecka var det SPIRIT WEEK och det var meningen att man skulle klä ut sig, men spririt week och homecoming är ingen big deal här, utan prom och winter formal tas på större allvar.

På helgerna har jag mest tagit det lugnt och vi har varit till en av värdfamiljens bekanta och badat i deras pool, det är sjukt hur varmt det fortfarande är, en bra bit in på september. 

Igår spenderade jag natten hos Alora och vi tog oss till Dairy Queen, efter vi åkt till ett område där jag fick köra hennes bil, en automat, det var en jätterolig kväll. Det känns bra att äntligen känna att jag börjar komma in i skolan och in i kompisgänget. Som sagt, allt börjar falla på plats. 

Har inte så mycket mer att tillägga,

ha de!

Likes

Comments

Igår så hade vi en sleepover hos Alora. Vi körde makeovers, film och junkfood. Helt klart godkänt.

De är så härliga hela högen, tror jag skrattade så mycket att jag får snart magrutor, kanske va bra då med tanke på hur mycket skräp jag äter här.

Madison var tvungen att åka tidigare än oss andra för hon skulle jobba. Men jag, Kristen och Alora körde på ett tag in på eftermiddagen. Vi bestämde oss för att montera Aloras nya bokhylla, tack gode gud för att man har monterat en del IKEA möbler i sitt liv. Det slutade med att jag fick sätta ihop den själv i stort sett.

Hela kvällen var supermysig!

Ha de!

Likes

Comments

Skolan här i USA är väldigt annorlunda, kommer skriva mer om det i ett separat inlägg.

Men ville bara meddela att skåpen här är omöjliga, för det första så var jag tvungen att byta skåp för att det inte gick att öppna, sen så är kombinationen sjukt svår att få rätt på, men har i iallafall lärt mig att öppna det.

Men sen, sen går jäveln och försöker ha av hela min tumme när jag skulle sträcka mig efter en bok i skåpet.

Som sagt skåpen här är omöjliga.

Likes

Comments