Nu var det min tur att få skriva mina tankar

Återigen kommer det upp skriverier i tidningar och andra forum på nätet angående hur allt egentligen var på gården. Får vi säga vad som helst? Vad får vi göra? Var Erik och Linnea kära i varandra innan? Låg Erik med Sigrid eller inte? Vad jag kär i Erik? Grät jag? Frågorna kan göras många men jag ska ge min syn i hur jag tycker allting var och hur jag ställer mig till det idag. Över ett halv år senare…

När vi var på inspelningen utav Bonde söker fru så händer det otroligt mycket och nästan allting filmas. Du hamnar som i en bubbla när du går runt där och snurrar. Främmande personer, tankar och känslor.

I denna bubblan hamnar alla som är på plats. Vi sitter i exakt samma sits och vi alla vet vad vi pratar om. Även om du skulle ringa runt till hundra personer i din omgivning så är det bara dom som själva har varit i situationen som kan säga att dom förstår hur man känner.

Alla kan eller kommer förstå känslan när det pirrar i magen men inte så många kan förstå när det pirrar i magen och du ska visa känslor och det ska senare visas för flera tusen…

Bonde söker fru var en upplevelse som jag sent kommer glömma. Det är så häftigt att få se baksidan utav det som mans er på tv. Nu har jag inte sett många Bonde söker fru säsonger men allt som du ser på tv senare får du en annan inblick i.

I början när man kommer fram till slottet så är det otroligt spännande. Alla nya ansikten och ny miljö som man skall lära känna. Inspelningen började andra dagen för oss och då vart man otroligt nervös. Jag kände mig töntig i allt jag gjorde. ”om du går härifrån och så igenom portarna där”, ”om du ställer dig här framför kameran och så kollar du på mig och inte in i kameran”, ”du måste sitta stilla, skaka inte på benen”. Ja det är en hel del som man måste tänka på men som man senare blev väldigt van vid och senare nästan saknar lite.

Här kan man tycka att dom bestämmer vad vi ska göra. Men med handen på hjärtat, hur många är proffs som brevskrivare i detta fallet? Självklart måste dom berätta för oss om hur vi ska sitta och röra oss för att det ska bli bra och inte helt skakigt. Det hade ju inte fungerat annars. Det förstår väl alla?

Inspelningarna flöt på bra. Vi skratta igenom oss allting och det var så himla naturligt. Ibland fick vi ta om vissa saker för att det skulle se snyggare ut men i dom flesta fallen så var det bara att köra på och så fick kameran hänga på. Dom som jobbar med detta är så otroligt grymma.

Jag kan bara säga det jag tycker och i mitt fall så blev jag inte tvingad till någonting alls. Jo förresten, när jag säger att jag ska gifta mig med Erik efter vår speeddejt. Men tvingad kan jag inte säga att jag blev där heller. Jag säger det till en annan brevskrivare och så hörde filmteamet och tyckte att det var roligt att få med och man är väl inte den som är den. Jag bjuder gärna på mig själv. Det hör ju till. Jag sa ju det bara att dom inte fick det på film så det är ingenting jag blev tvingad till.

Och jag blir faktiskt otroligt trött på att höra att andra blir tvingade till saker i detta programmet. Jag kan inte riktigt förstå att det har hänt. Vi har varit med om exakt samma sak men tydligen så har vi helt olika uppfattningar om vad som har hänt. Väldigt tråkigt! När jag läser om det som händer känner jag att vi kanske inte riktigt har varit på samma ställe och varit med om samma sak…

Och framförallt tycker jag det är väldigt tråkigt att Tv4 har fått så mycket skit som dom inte förtjänar.

Som ni säkert har läst överallt så står det ju att Erik och Linnea hade träffat varandra innan programmet och det vet jag att dom gjorde och Linnea är inte den enda tjejen han skrev med. Men det är ju ingenting jag kan bry mig om. Jag kände ju inte ens honom då. Jag visste ju faktiskt inte ens att jag skulle vara med i programmet då.

Men det som har kommit fram senare att dom fira midsommar tillsammans tycker jag är helt sjukt om jag ska vara ärlig. Midsommar var fyra dagar innan vi skulle åka till Erik gård.

Mellan Sundbyholms slott och Eriks gård fick vi inte ha någon kontakt med honom alls. Visst det är sjukt lång tid att vänta på att få prata med någon som man dejtar men jag accepterade det och det hade varit mer rättvist om alla hade gjort detsamma. Men så blev det inte. Han åker i stället hem till en utav brevskrivarna och tillbringar midsommar där… I mitt huvud låter det helt sinnessjukt. Inte att dom firar midsommar, jo det också. Men att vi andra brevskrivare senare ska åka dit och inte veta någonting om vad som händer och bara följa med… Tycker det är otroligt fegt och tråkigt att göra så. Detta är ingen annans fel än Eriks tycker jag. Det är Han som åkte till Linnea. Det var Han som svarar när hon skrev i stället för att bara sköta det snyggt och säga att hon får vänta precis som alla andra…

Inte nog med att dom har träffat innan och kommer ut med det nu ett halv år senare så har dom dessutom mage att kasta skit på Tv4 under hela säsongen och säga att dom har gjort fel och vinklat dom på fel sätt. Men Nej det stämmer inte. Precis så Erik visas, precis så var han. Precis så Linnea visas, precis så var hon. Precis så Lina visas, precis så var hon. Precis så jag visas, Precis så är jag. Det var inga konstigheter. Jag kände igen mig helt och hållet i vartenda avsnitt vilket jag (har sagt innan och säger igen) är otroligt tacksam över.

När jag var på gården var jag helt och hållet mig själv och man fick verkligen träffa på mina sidor. När jag inte kan sitta still, spelar piano hela tiden, skrattar högt och blir otroligt trött på all skit.

Det var häftigt att få fram alla känslor på bara några få dagar. Hur ofta får man vara med om det egentligen?

När Aftonbladet ringde mig i Söndags och frågade hur jag ställde mig till det som precis har kommit ut. Alltså att Erik och Linnea träffades innan Bonde och fira midsommar tillsammans så tänkte jag precis som jag tänkte när jag hade fått reda på det att ”shit vad kul att dom hade hittat varandra innan och herregud vad onödigt att jag var där och slösade min tid. Och sen frågade han om jag tyckte att det var Tv4 fel och då skrattade jag bara och svarade. ”Vadå tv4? Det är väl Erik som har gjort fel? Det är väl han som ska ha stake att berätta det för oss andra i så fall” och att han sitter på något kontrakt att han inte fick skicka i väg hem oss tycker jag låter konstigt. Varför skulle alla andra bönder som har varit med igenom alla säsonger fått skicka hem någon men inte han? Fick han ett speciellt kontrakt?

Men helt ärligt så visste man att Erik och Linnea hade något mer än vad jag och Erik hade och det tackar jag gudarna för idag. Jag hade inte klarat en dag på gården i Dannäs. Jag älskar mitt Norrland och hade Erik valt mig så hade vi inte varit tillsammans idag ändå tror jag.

Nu tänker ni säkert att det är lätt för henne att säga idag och ja vet ni vad. Det är sjukt lätt för mig att säga idag. Jag hade inte klarat en dag med all skit som har kommit fram efteråt om jag ska vara helt ärligt. Jag ryser bara jag tänker på det.

Vad ska man säga? Jag börjar bli otroligt trött på att det står och Erik och Linnea i tidningarna dag ut och dag in om att dom har blivit illa behandlade eller att allt bara är tillgjort bara för att det ska bli bra tv. BULLSHIT!

Nu säger jag det en gång för alla. Det som händer, det som ni får se på tv rutan. Det är precis det som händer på gården. Det alla säger och gör det är precis det vi säger och gör.

Gillar

Kommentarer

Robbin,
Du är grym My glöm inte det. Tittade på bonde bara för att du var med 😊 Linneá verkar vara en go tjej också men väldigt tråkig i jämförelse med dig.
www.robbskinizer.se
Anna
,
Hej! Vet du något om Sigridhistorien? Tror du han låg med henne också samtidigt? Tycker att Linnea verkar vara en rätt naiv person så vill gärna höra din syn på saken. Mvh Anna
Linn
,
Du är så grym!! Håller med dig i allt du skriver och de är precis de som någon behöver skriva. Vi sa och va precis som de visades. Du var lika go och härligt positiv som du visades <3

/Linn
Inger Rozén
,
Hej!Jag har tittat på Bonde söker fru från början.Jag tycker att Erik inte var nåt att ha.Verkade inte trovärdig.Och så prövade karamellen,Sigrid innan det hela startade.Du träffar säkert en bättre kille1Inger
Tezzie
,
Äntligen!

Jag har förstått att du är en helt underbar tjej med båda fötterna på jorden. Att du inte gnäller utan du finner dej i det som du valt själv att vara med i. Hade jag varit Erik hade jag utan tvekan valt dig, som är ärlig och verkar vara en toppen tjej på alla sätt och vis. Men var glad att han valde lipsillen istället, hon växer upp och mognar någon dag hon med när hon inte ser sig själv som ett offer. Du kommer träffa den rätte som visar dig den respekt du förtjänar. Inte en bonde som springer med en annan bonde och sedan vidare till nästa säng med Linnea. Bra killar håller på sig och är ärliga! Jag tror inget på att just Erik av alla inte skulle få skicka hem alla när Sigrid fick göra det.

Kramar i massor och ett stort lycka till 😊
Eva Lennberg
,
Bra skrivit av dig..Jag tyckte att ni blev väldigt dåligt behandlade.. Och Linnea som tåg till sina falska tårar..
När hon lägger fram att dom träffats innan, så undrar jag vad Erik gjorde i sovrummet hos den andra sökande bonden..Han har med andra ord inom kort varsel varit Linnea otrogen...
Du har rätt, allt är en bluff.. Var glad att du klarade dig genom att inte bli vald...
Lotta
,
Du är så härlig!!!
Sandra,
Och där satte My huvet på spiken. Rakt av. Det du skriver är precis så jag skulle beskrivit vår säsong 2012. All cred till vårt produktionsteam som inte på något sätt försökte sätta oss i klistret utan tvärtom hjälpte till där det det behövdes när någon var blyg eller osäker!
www.sandviksgarden.com
Mia
,
Jag tycker också att hela historien ter sig märklig. Om nu Erik hade fattat tycke för Linnéa redan innan via brev, varför då gå till Sigrid och fria? Jag fattar inte det där.. Då kan ju inte intresset varit så stort som de NU vill påskina att det faktiskt var? Och om Erik nu redan hade ihop det i hemlighet med Linnéa, varför då utnyttja Mys känslor bara för att få bra TV? Kyssa någon annan bara för att "situationen" kräver det.. Falska människor förtjänar varandra. Hade jag varit en kandidat där så hade jag tackat för mig.
Emma
,
Fast du kan ju inte veta hur Linnea egentligen är när ni inte träffats eller umgåtts förutom kring bonde söker fru? Hon berättar ju själv att hon tycker hela situationen är väldigt jobbig och då är det kanske svårt att vara sig själv. Att hon inte känner igen sig själv i tv och det kan man ju förstå 😊