Vilken jävla cirkus

Ikväll har jag varit på bio med min ledsagare Annika och sett filmen "Vilken jävla cirkus".

Handling:

Hugo har stått och stampat på samma ställe i livet sedan han förlorat sitt livs stora kärlek Agnes. Med världen på sina axlar cyklar han en dag för fort och kör omkull. Hugo svimmar av, och vaknar upp på det mest udda ställe – i en cirkusvagn! Den visar sig tillhöra den vänlige och tankspridde cirkusdirektören Casall. En ny värld öppnar sig med otaliga karaktärer som lever ett liv långt bortom vardagen.

Skådisar:

Gustav Lindh, Molly Nutley, Evin Ahmad, Tomas von Brömssen, Johan Widerberg, Vanna Rosenberg med fler.

Längd: 2 timmar och 5 minuter

Genre: Komedi

Regi: Helena Bergström

Vad tycker jag om filmen?

Den kändes lång, men blev aldrig långtråkig. Det var inte en film som jag satt och skruvade på mig i väntan på att den skulle ta slut. Det kändes aldrig som en komedi, fast det skulle vara en komedi. Det var verkligen mer drama, än komedi.

Jag trodde det skulle handla mer om själva uppträdandena på cirkusen, men det gjorde det inte. Det var bara på slutet i sista scenen man fick se när de var inne på själva cirkustältet och vinkade åt publik.

Jag tycker inte att Molly var så trovärdig i sin roll som den stumma tjejen som höll på med hästar, rätt vad det var så pratade hon med huvudpersonen Hugo, han som allt handlade om liksom.

Hur Hugo skaffade sin flickvän där i början av filmen kändes lite väl otroligt tycker jag, men annars har jag ingenting att klaga på direkt.

En klart sevärd film, som väcker någonting inuti mig. Inte på ett bra vis, men inte heller på ett dåligt, men hamnar lit sådär i kanten av att vara lite sådär på gränsen till att kännas lite väl på vissa ställen.

Gillar

Kommentarer