Vaknade svettig och ska inte läsa den på kvällen

Igår kväll läste jag fortsättningen på en bok jag läst förut. Den heter Slav och är skriven av Anna med Jason Johnson. Boken är väldigt spännande och så vidare, bara det att jag får problem att sova efter att ha läst den. Inte så att jag får mardrömmar, men jag drömmer konstigt och vaknade upp svettig, så att täcket fick ryka från kroppen.

Det är inte så bra att läsa hemskt och så vidare, innan man ska sova. Det där man läst om sitter ju i och förstör för hjärnan, vilket omedvetet rubbar sömnen.

Jag har inte läst ut boken, men så långt jag läst är den skrämmande och brutal. Inte på det viset jag trodde. Inga riktigt vidriga detaljer så, men ändå något jag tydligt reagerar över när jag sover för natten.

Jag kommer att fortsätta läsa klart boken, eftersom den är så spännande. Jag är spänd på att få veta vad som händer, även om det förstås är riktigt vidrigt att bli kidnappad som sexslav mot sin vilja.

Om du känner dig sugen på att lyssna på boken, istället för att läsa den, så finns det alternativet också. Uppläsaren är då Viktoria Flodström. Som ljudbok är den 9 h och 10 minuter lång.

Så vad handlar boken om? Varför gör den så att jag drömmer konstigt efter att ha läst den på kvällen?

Kategorier: Biografier & Memoarer, Allmänna biografier (inom Biografier & Memoarer), Memoarer (inom Biografier & Memoarer)

Slav - ”De valde mig eftersom ingen skulle sakna mig.”

Anna kidnappades på öppen gata i London och gjordes till sexslav.

I denna chockerande och sanna bok berättar Anna sin historia. Hur hon kom till London från Rumänien för att studera. Bortfördes mot sin vilja på öppen gata.Hölls som sexslav i nio månader. Misshandlades och utnyttjades av tusentals män. Men Anna lät sig inte knäckas och till slut lyckades hon fly. Inte bara det –hon tog revansch på sina kidnappare och hallickar.

Detta är första gången en ung kvinna, i stormens öga, kan ge sin skakande och hjärtskärande berättelse. Med en stark och övertygande röst berättar hon om sintid i sexhandelns våld.

Historien har också en direkt svensk koppling, då de bägge kidnapparna och hallickarna, Ancuta Schwarz och Ilie Ionut – båda rumänska medborgare – greps och dömdes till fyra års fängelse vardera för grovt koppleri och människohandel här i Sverige. De satt alltså av sina straff i svenskt fängelse och utlämnades därefter till Nordirland.

"Anna" (fingerat namn) har varit med att påverka de juridiska myndigheterna i Nordirland och spelat en avgörande roll när det gäller den radikalt förnyadeutformningen av lagstiftningen mot trafficking och människohandel.

Jason Johnson är född 1969 i Enniskillen i Nordirland och har bott i Belfast, i England och i USA. Som journalist har han arbetat för ett flertal tidningar och som författare har han givit ut fyra romaner.

Gillar