Vad kommer jag att göra på nya jobbet?

Ni kanske undrar vad jag kommer att pyssla med på nya jobbet eller så gör ni inte det, vem vet? I alla fall kommer jag att delge er vad jag kommer att syssla med. Ja, det jag vet just nu i alla fall.

Vid café eller om det kallas fiket, I don't know, så har de en monter där det brukar finnas saker att köpa. Det är en butik som heter Kreha som har sina saker i den där montern.

Kreha är en verksamhet där personer med olika diagnoser/funktionsnedsättningar arbetar. Där görs det smycken, handarbete, sys kläder, olika produkter av återbruk, linneprodukter med textiltryck, kuddar, väskor, halsdukar, mössor, vantar, blästrade produkter med mera.

Deras fysiska butik ligger på Köpmangatan 55 i Vivsta/Timrå.

Bilderna här ovan är arkivbilder från Butik Kreha

Jag kommer alltså att ha hand om Krehas monter. Jag får då gå bort till butiken, hämta lite grejor att ställa ut i den där montern och sedan dekorera fint i montern, så att folk ser vad de kan köpa eller om de vill köpa någonting. Därefter får de gå till fiket (café) och betala. Då skrivs det upp vad personen köpt för något och vad det kostade. Därefter är det för mig att redovisa till butiken vad personen köpt och vad det kostade. Var fjortonde dag kommer jag då att gå tillbaka till Kreha och hämta andra saker att dekorera montern med. Det blir liksom lite variation på det hela, eftersom jag kommer att underhålla och byta ut var fjortonde dag där i montern. Jag har fått en specialuppgift att syssla med och det är jag tacksam för, ska du veta.

Jag ska ju också i mån av tid, hjälpa till i fiket (café) också. Det kommer inte bli att jag ligger på latsidan, så som jag gjort hittills på Daglig verksamhet, med ingenting att sysselsätta mig med.

Bilderna här ovan är arkivbilder från Butik Kreha

På måndag börjar första gruppen att jobba och jag kommer dit på onsdag, vilket ska bli spännande. De lokaler vi fått ser verkligen fina ut, bara vi fixar till med de grejor vi har med oss sedan förra stället.

Vi har fått ett bord med plats för 4 personer från ett äldreboende i kommunen och även 6 stycken stolar de inte hade användning för. Då har vi i alla fall någonstans att sitta, vilket är skönt. Man vill ju inte behöva sitta på golvet. Vi har också två rum att använda oss av, ett lite mindre och ett lite större.

Igår var jag för att spana in nya lokalerna, det är därför jag delger er nu idag vad jag kommer att pyssla med där.

När vi kommer att dricka te eller kaffe på eftermiddagen då jag är där, så gör vi det i vår grupp i vårt ena rum och inte tillsammans med de andra i fiket (café).

Mina arbetsdagar kommer att vara Onsdag & Torsdag från 12:30 - ca 15:00 i Timrås kommunhus.

Gillar

Kommentarer