Vackert instrument

Hallå där ute i den berömda holken. Vore det inte häftigt att kunna spela på oljefat? Jag kan inte inte spela annat än triangel, vilket är nog för min hjärna att kunna hantera faktiskt. Inte för att jag är särskilt duktig på det, men jag gör så gott jag kan när jag väl spelade. Senast var i gymnasiet och efter det har jag inte spelat det instrumentet faktiskt. Det är ett rätt simpelt instrument ändå, där man varken behöver hålla koll på noter eller vara duktig att spela. Det man däremot behöver göra, det är att hålla takten, bara det kan vara knepigt för mig.

Hur knepigt vore det då inte att spela oljefat då? Där är det ännu mer man behöver tänka på, kunna och ta in. Det är inte bara att ställa sig där och tro att man kan någonting vid första anblicken, nej det är mer komplicerat och jag är inte lagd åt komplicerade saker vad gäller musik. Jag kan ju inte ens ta en ton rätt, vilket jag fått från pappas sida av släkten.

Här har jag hittat en video på tuben (YouTube) på en som verkligen är duktig att spela på oljefat och låten han spelar är "Havet är djupt" från Disneys Den lilla Sjöjungfrun. Hur vackert låter det inte med den låten på oljefat? Spana in själv och lyssna.

  • Hiss/Diss
  • 47 visningar

Gillar

Kommentarer

VeraLynn
VeraLynn,

Det lyder så vakkert når de spiller på oljefat, og jeg har faktisk prøvet det en gang. Jeg kan si med en gang at det låt ikke sånn på videoen ;-D Kan spille gitar, men lenge siden jeg gjorde det. Ha en fin lørdag videre 😊

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,
Ja, det låter så vackert med oljefat. Vad kul att du provat att spela, men jag kan förstå att det inte låter som på videon. Jag har testat i skolan att spela gitarr, men gav upp eftersom det var för svårt för mig med noter mm
nouw.com/mynameisjossan
Shining
Shining,

Detta är häftigt faktiskt. Tror jag har sett det i verkligheten med på nån festival för jättelänge sedan. 🥰

nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,

Ja, det är coolt. Någonting jag gärna skulle vilja höra live och inte bara på tv eller Youtube

nouw.com/mynameisjossan