Vaccinerad med dos 2

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är bra med dig, vilket är med mig än så länge.

Denna kväll har jag tagit andra dosen coronavaccin. Båda gånger har jag fått Pfizer.

Jag frågade hur lång tid det tar innan man har fullgott skydd och hon sa att det är två veckor.

Jag fick turen att ha samma person som tog mitt vaccin den här gången, som förra. Jag blev så glad att det var samma person som förra gången och hon sa att hon kommer ihåg mig. Det är bra gjort, med tanke på hur många hon vaccinerat hittills.

Den här gången hade jag också bedövningsplåster på mig, så min pappa hjälpte mig att sätta på innan.

Det enda jag hoppades på var att jag skulle få en kvinna som skulle vaccinera mig. Jag har inget emot en man, men jag skulle inte ha låtit en sådan vaccinera mig. På grund av min diagnos känner jag mig tryggare med kvinnor, när det gäller sådant.

Bilden på mig med munskydd är en selfie, från när jag satt i väntrummet. Bilden på mig med bedövningsplåster tog min pappa på mig, innan jag åkte iväg.

Den här gången var det annorlunda jämfört med förra gången, tycker jag.

När jag kom till dörren dit jag skulle, så fick jag en klick handsprit direkt. Förra gången frågade ingen om jag hade några förkylningssymptom, vilket det gjordes denna gång. Sedan fick jag gå vidare till en kille bakom en dator, som fick mina personuppgifter. Därefter blev jag hänvisad till en plats där jag skulle stå, för att invänta lediga platser i väntrummet.

När det var min tur, så var det en annan sal än den jag hade förra gången. Det var så lyxigt, att det till och med fanns en brits att använda om man skulle behöva ligga ner. Det behövde aldrig jag, eftersom det för mig gick bra att sitta på en stol.

Jag hade mamma med mig som höll mig i handen och jag bad kvinnan att inte säga när hon skulle sticka mig, vilket hon inte heller gjorde. Det var över på ett litet kick för mig och kändes verkligen mindre än förra gången.

När allt var klart, så fick jag gå ut och sätta mig i ett annat rum med andra folk som hade tagit vaccin. Där fick man vänta 15 minuter ungefär, innan man fick gå därifrån.

På hemvägen blev det att stanna till på Hagagrillen, för att äta middag. Jag tog det jag brukar ta, nämligen en friterad kycklingburgare med potato bread, bacon, sallad och någon dressing. Jag gillar inte färsk tomat så där och därför valde jag bort det. Till det blev det en Coca-Cola Zero eller vad det var och sourcream dressing.

Gillar

Kommentarer

VeraLynn
VeraLynn,

Så godt at du er ferdig vaksinert 🥰 I morgen er det min tur.

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,

Får bara hoppas att man inte får några biverkningar eller blir sjuk osv under natten. Lycka till imorgon, när det är din tur 🥰

nouw.com/mynameisjossan