Uppmana Margot Wallström att skriva på mot kärnvapen!

Fick ett mail från Rolf Lindahl på Greenpeace, som jag tänkte dela med mig av till er. Det är viktigt att ni också skriver under, samt tipsar nära och kära om att även de ska skriva på själva, innan de i sin tur tipsar andra.

Hej
Är du också orolig för att hotet om kärnvapen återigen har blivit en verklighet?
Tycker du också att Sverige ska ligga i framkant för att verka för en värld utan kärnvapen?

Efter en framgångsrik kampanj av ICAN, den internationella koalitionen mot kärnvapen och mottagare av årets Nobels fredspris, enades 122 länder den 7 juli om ett avtal för att förbjuda kärnvapen. Den 20 september i år öppnades denna FN-konvention för undertecknande för världens länder.

Men Sverige har ännu inte skrivit under förbudet mot kärnvapen och därför har vi startat ett upprop som ska överlämnas till utrikesminister Margot Wallström. Var med Du också -

skriv på vår namninsamling.

“Vi tvivlar inte på att det här avtalet kan - och kommer - att förändra världen”. Säger Setsuko Thurlow, Hiroshima-överlevare.

Idag, 72 år efter Hiroshima, finns fortfarande runt 15 000 kärnvapen i världen. Massförstörelsevapen som hotar att förintar människor, samhällen och civilisationer. De förorenar luft, mark och vatten, och deras dödliga effekt sprids över nationella gränser och mellan generationer. Kärnvapen är ett hot mot världsfreden och kärnstridsspetsar är ständigt redo att skjutas iväg på ett ögonblick, 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

Det är nu viktigare än någonsin att vi gör allt vi kan för att slutligen eliminera kärnvapen. Sverige bör vara pådrivande för en värld utan kärnvapen! Vi har ingen tid att förlora.

Skriv på och dela vår namninsamling till Margot Wallström. Ju fler vi är större chans har vi att förändra!

Tillsammans kan vi göra skillnad! Visa den svenska regeringen att vi inte accepterar att Sverige väntar med att skriva under det internationella avtalet om förbud mot kärnvapen.

Tack på förhand!

Rolf Lindahl
Ansvarig för kärnkraftsfrågor, Greenpeace

  • Viktigt
  • 97 visningar

Gillar

Kommentarer

amandaborjesson
amandaborjesson,
Nu har vinnarna av veckans blogg utsetts! Gå in och kika ifall det blev du! 😊 Kram!
nouw.com/amandaborjesson