Tusen miljoner olika

Hallå där!

Är du också som jag var förut, att du använder samma lösenord till alla sidor du är medlem på? Visserligen ett lätt sätt att komma ihåg, men inte så smart.

Sedan min mail blev hackad för ett antal år sedan, så vågade jag inte ha det så längre. Jag har en bok med alla lösenord uppskrivna, men ändå hittar jag inte rätt. Det är för att jag har många lika lösenord till samma sida eller app jag ska logg in på. Det är då svårt att veta vilket lösenord som är vilket.

Min mamma brukar försöka spara sina lösenord på bra ställen, så att hon ska komma ihåg vad hon har. Det är bara det, att jag brukar byta emellanåt och det är ju inte hon så särskilt glad över.

Jag måste se till att rensa upp i min bok bland lösenorden och inloggningarna, så att jag har mer koll på vad jag har för lösenord till mina inloggningar. Ja, användarnamn också. Jag har liksom sparat en fyrsiffrig kod och när min pappa för något år sedan hjälpte mig att renskriva mina lösenord, så frågade han var den där koden går till. Jag sa som sanningen är, att jag inte vet.

Vad är det för mening med att ha lösenord uppskrivet i en bok, om man inte vet vilket lösenord som går till vilket konto?

Jag har ju ibland inte skrivit upp lösenordet eller användarnamnet till en app jag brukar använda mig av. Det är heller inte så smart, när man raderar appen och sedan vill lägga till den på en annan enhet. Det gör då att man inte kommer åt sitt konto. Jag gjorde tyvärr så på en app jag använder ganska mycket, vilket jag är grymt besviken på mig själv att jag gjorde.

Jag får nog ta tag i det där och slippa ha tusen miljoner olika lösenord uppskrivet till ett och samma konto. Det räcker med ett lösenord.

Kom ihåg att bara för att det är bekvämt att ha samma lösenord överallt, så är det inte bra att ha det så. Välj istället olika lösenord till olika konton.

Hur gör du för att komma ihåg dina lösenord? Gör du som jag, att du skriver upp dem eller har du samma lösenord till alla konton där du är medlem?

P.S Bilden är lånad online och är inte min.

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,
Jag brukar oftast använda samma lösenord, bara för att det blir så rörigt med en massa olika. Men egentligen vore det kanske bättre att köra på lite olika, försöker vara mer kreativ när jag skapar nya lösen hihi 🥰
nouw.com/hilma
mynameisjossan
mynameisjossan,
Samma lösenord är inte alltid bra. Tänk efter en extra gång hur du ska göra för att byta lösenord
nouw.com/mynameisjossan