Trött i skallen

En aspergare har lättare till att bli trött och slut. När det är kaos, så blir en aspergare ännu mer trött och slut, eftersom allt tas in med både syn och hörsel samtidigt. Jag har jobbat på café InBetween idag och det var kaosigt i diskrummet för min del.

Jag stod och diskade nästan hela tiden jag var där. Det var inte upporganiserat alls. Allt var bara kaos och så fylldes det på med mer disk hela tiden. Det blev aldrig ett slut på det hela. Jag var så svettig att det rann om mig. Äckligt, jag vet. Där skyller jag på min medicin.

Jag fick plocka disk, ställa i diskställ, sortera, kasta överblivet mat och fika som låg på tallrikar, som folk inte orkade äta upp. Sedan fick jag minsann hämta disk i diskställ, plocka, organisera och fixa till. Det tog en jättelång tid, nästan 2 timmar höll jag på oavbrutet alltså.

Nu är min hjärna så slut, att jag inte längre orkar tänka. Jag känner mig verkligen sliten i hjärnan, ungefär som om någon vridit ur hjärnan som man kan göra med en disktrasa. Känns inte helt okej.

Det är ingens fel att det blivit som det blivit. Jag skulle ha sagt till, men jag tyckte inte att jag egentligen riktigt vågade göra det. Ibland tar det bara stopp, så är det för en aspergare i vissa lägen. I en del lägen går det så himla bra, medan det i vissa inte alls funkar att prata för sin sak

Gillar

Kommentarer

Anonym
,
Hej,

vad vill du göra på din DV om du fick önska? DV:n ska anpassas till saker du känner att du får ut något av. Om du inte vill diska eller göra praktiska sysslor ö h t ska du få slippa. Kanske vill du göra något som ger intellektuell stimulans istället? Så du slipper hålla på med praktiska saker som inte är dina styrkor och inte "lyfter"dig? Aspergare rekommenderas ofta arbetsuppgifter som nästan ingen vill ha och som NT ser som enkla uppgifter. En enkel arbetsuppgift för en med AS kan klassas som svår av en NT. Kanske kan du fråga någon om råd hur du kan gå till väga om du vill ha en lite mer intellektuellt stimulerande DV?Oavsett vilka behov andra DV-deltagare har så har du rätt till en bra DV som DU känner utvecklande.

Trevlig kväll!