Trött i huvudet av allt nytt

Många tankar i hjärnan, många tårar som faller på min kind. Många känslor inuti. Allt handlar om det nya som kommer. Jag vet ingenting och känner heller ingenting. Jag har inte fått veta någonting av allt jag undrar över. Vissa saker går inte att svara på ännu, eftersom man ingenting vet.

Jag har pratat med hon som är personal i min grupp på jobbet jag är på nu (daglig verksamhet) och hon kunde inte svara på så många frågor. Hon vet typ inte mer än någon annan hur allt verkligen kommer att bli. Man får se framöver hur det kommer att bli med allt, så att man får försöka sätta sig in i den uppgift man har att göra när man väl är på plats liksom.

Jag kan inte delge dig någonting jag inte vet i dagsläget och kan inte heller för min egen del få reda på någonting.

Jag vet att det är en person som jag jobbar med just nu som går i pension på daglig verksamhet och det tog mig tydligen riktigt hårt just nu. Mina tårar föll ner för kinderna när jag kramade henne och tänkte på framtiden. Det känns verkligen vemodigt att lämna de kompisar jag lärt känna på daglig verksamhet. Vissa av de kommer jag ju nu att jobba med på kommunhuset också, medan vissa kommer att vara kvar på daglig verksamhet. Det är inte mer än att jag kan gå dit, för att hälsa på och träffas när jag är ledig. Jag jobbar ju inte varje dag i veckan liksom.

Idag har jag fått rensa pärmar, tömma mitt skåp och plocka undan saker jag inte vill ha kvar. Jag har rensat papper jag arbetat med under tiden jag varit på Daglig verksamhet eller dagcenter som det hette förr. Jag har fått köra de i en maskin som gör pappret till typ konfetti. Det känns som att man har känslor i kroppen som känns en aning vemodiga. Även om det känns kul att få börja om på nytt, så känns det ändå vemodigt att lämna det trygga och börja på något annat.

Det här är ju en resa jag velat börja på. Jag har velat börja på något nytt och lämna det gamla i flera år, eftersom jag inte har haft någonting att göra där på daglig verksamhet och inte velat vara där. Nu har jag ju chansen att få min önskan uppfylld.

Det kommer ut något bra av det hela också och det är tillåtet att låta känslorna komma. Man får vara känslosam ibland, det visar på att man har känslor och att en person med Aspergers Syndrom inte är så känslokall som folk ibland säger.

Gillar

Kommentarer

Eva i Dalarna
,
Jag förstår hur det känns. Särskilt med aspergers så är det viktigt att få veta hur allt ska bli så fort som möjligt. Men det går ju inte alltid. Kanske känns det bättre om du tänker som jag gör ibland vid oro: " Jag är lugn och trygg, allt ordnar sig till det bästa". Jag brukar tänka det igen och igen tills jag tror på det.
Allt kommer att bli bra till slut!
Känslokall med asperger, jo så kan det ju verka ibland, men det stämmer ju inte eller hur...Och folk med asperger är lika olika varann som folk utan asperger, somliga är mer känslosamma än andra. Men ingen saknar känslor helt.
Kram till dig!