Träff med en kändis

Hallå mina kära läsare och följare med för den delen. Igår hände något riktigt otroligt. Jag och min ledsagare var till Döda fallet, för att få se teatern Dunderklumpen, på deras vridläktare. Himla intressant fenomen det där med en läktare som man vrider inför de olika scenerna i en teater.

Teatern handlar om filmen och har man sett filmen känner man igen sångerna, karaktärerna och berättelsen i stort. Jag är glad att jag fick uppleva teatern på en vridläktare, för första gången i mitt liv. Det kommer nog inte bli sista gången jag ser en teater där, det kan du vara säker på.

Här kan du se och läsa mer om teatern.

Jag blev glatt överraskad, eftersom han som spelade Dunderklumpen är lite av en... inte idol, men ändå någon jag tycker är bra, i och med att han varit med i en av mina favoritserier Sally. Thomas Hedengran. Han har också varit med i bland annat filmen Jägarna, men ingen film jag någonsin sett.

På vägen dit hade vi otur med vädret, det såg allt mörkare ut på himlen. När vi kom fram var det regn och så vidare. Vi trodde på fullaste allvar att det skulle hålla i sig, eftersom det såg så ut. Det blev inget regn, eftersom det sprack upp och solen sken. Det var helt magiskt och underbart att sitta där med den fantastiska utsikten. När de pratade med vattenfallet som de gör i filmen, så sa de inte bara vattenfall, vattenfallet eller så... de kallade den för "döda fallet". Liksom "Vi frågar döda fallet".

Man fick inte ha mobilen igång under föreställningen, så man fick inte fota något eller så. Man fick sätta mobilen i flygplansläge eller stänga av den, eftersom det kunde störa utrustningen för teatern. Inte mig emot direkt, men det var bra ändå. Man fick fota efteråt, när de kom in igen för att tacka publiken eller vad det heter.

I pausen köpte jag och min ledsagare varsin baguette med skinka, ost, gurka och tomat.

Här spelade Endumen på en liten gitarr med tillhörande flöjt och lite annat.

Från vänster till höger: Lejonel, Elvira Fattigan, Enöga, Endumen och Dunderklumpen

Från vänster till höger: Lejonell, Elvira Fattigan, Enöga, Endumen, Dunderklumpen, Dockan, Blomhåret, Roboten Malte, Pellegnillot, pappan och Jens

Från vänster till höger: Humlan (som även var med som musiker, när han inte spelade Humlan), Jesper Lindgren – Kapellmästare, Jonas Eriksson - Musiker, Kerstin Wikström – Musiker

Jätten Jorm

Miriam Forsberg – Dockan

Thomas Hedengran – Dunderklumpen

Anna Ulin – Pellegnillot

Angelica Alkberg – Elvira Fattigan och Joakim Färdig – Lejonell

I årets upplaga, spelas dessa två av: Filip Lilliehöök – Jens och Theo Therkelson – Roboten Malte

Fredric Thurfjell – Humlan

Mikael Rahm – Enöga

Jag fotade inte alla som spelade. Jag missade några och det såg jag först när jag skulle lägga upp och visa här i bloggen. Det får duga som det är just nu tycker jag, eftersom jag inte kan göra något åt det.

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
Jusses vilka smuttsiga tänder 😊 hihi
nouw.com/fobibella
mynameisjossan
mynameisjossan,
Haha. Är det inte det Dunderklumpen har? 🤭
nouw.com/mynameisjossan