Sweet dreams are made of paper

Du är en del av en kamp. Det kanske inte är det första du tänker på när du bokar hotellrum hos Nordic choice hotel. Du kanske inte tänker på det överhuvudtaget. Kanske vet du inte ens om det. Men på grund av hotellets gäster, på grund av dig, kan de hjälpa andra i kampen mot människohandel.

För visste du att varje gång du sover i ett av Nordic Choice Hotel, bidrar du till att ge barn som utsätts för människohandel det de drömmer om: en trygg natt? Nordic Choice Hotels har nämligen ett samarbete med UNICEF sedan 2008. Projektet «Sweet Dreams» har som mål att ge barn 100 000 trygga nätter varje år.

Varje år utsätts 1,2 miljoner barn för människohandel. Det är lika många barn som bor i Norge*. Tänk om det hade varit ditt barn?

Ett av UNICEF:s projekt för att bekämpa människohandel i Kambodja är att erbjuda fattiga kvinnor ett avlönat arbete. Verkligheten idag är att föräldrar tvingas sälja sina barn för att kunna försörja resten av sin familj. Genom att ge kvinnor en yrkesutbildning och ett avlönat arbete kan de försörja sina familjer och på det sättet får barnen fortsätta gå i skolan, de får vara hos sina familjer och de får sova tryggt om natten.

För att Nordic choice hotels ska nå sitt mål om att bidra till 100 000 trygga nätter varje år är ett av deras konkreta projekt att sälja de här vackra armbanden som tillverkats av kvinnorna på centeret i Kambodja. Nu kan du köpa dem på deras hotell. De kostar 89 kronor och överskottet går oavkortat till UNICEF i vår gemensamma kamp för att bekämpa människohandel. Inget av armbanden är det andra likt men varje pärla är gjord av återvunnet papper. Sweet dreams are made of paper.

Köp ett armband nästa gång du kommer förbi något av Nordic choice hotels – ett smycke gör skillnad!

Läs vidare och se bilder här

Själv har jag, Josephine köpt en fint armband idag, till förmån för dessa människor och UNICEF. Gör det du också, dina pengar gör skillnad.

Delar av texten är lånad hos nordicchoisehotels.com och bilden är min

  • Viktigt
  • 150 visningar

Gillar

Kommentarer