Stress i hjärnan

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är bra med dig, vilket det är med mig i alla fall. Jag har varit till matvaruaffären, för att köpa lite av det jag behöver.

Jag har också plockat ur diskmaskinen och funderar på vad jag ska plocka undan härnäst. Det jobbiga är att inte veta var man börjar och hur man gör. Har smulor på golvet som jag försökt dammsuga upp med en liten sladdlös dammsugare som inte fungerar längre än 43 sekunder ungefär innan den lägger av. Den vanliga dammsugaren med sladd är på tok för jobbig för mig att själv använda mig av, eftersom jag blir trött och slut av att ta fram den, då jag inte vet hur jag får in den i städskåpet igen utan att det blir kaos där inne.

Bara tanken på att inte veta hur jag ska få upp alla smulor på golvet vid köksbordet, i köket, vid bordet i vardagsrumsdelen och även i soffan gör mig helt trött och sliten, Plocka ur diskmaskinen gör mig ingenting, det är fort gjort men resten gör mig helt osäker. Det känns i hjärnan att jag är trött och slut, bara av tanken på att den sladdlösa dammsugaren inte fungerar så länge att jag kan dammsuga upp smulorna jag vill få bort.

Det känns framme i pannan att jag är stressad över att jag vill rensa upp och fixa iordning i lägenheten, men inte kan göra det på grund av att jag tycker det är jobbigt att inte veta var man ska böra. Att torka av både köksbordet, bordet i vardagsrumsdelen och även bänkskivan i köket gör att jag just nu känner mig helt och hållet slut som person. Vet ej var jag börjar och var jag slutar, plus att jag tycker det luktar så illa av en disktrasa, att det inte är värt det för mig. Även om disktrasan är relativt ny, så tycker jag inte om när det luktar blöt disktrasa.

Undrar hur jag ska orka gå vidare med att städa själv, det jag själv vet att jag vill göra idag. Att vara hemma i allt jag upplever som stökigt gör mig tom på energi känner jag just nu.

På grund av Aspergers Syndrom tycker jag det är stressigt att röja undan sådant som du kanske inte upplever som någonting jobbigt eller ens reflekterar över som stökigt. För dig kanske det bara är att plocka undan och sedan är det inte mer med det, men inte för mig. Här är det riktigt kaos i min hjärna som är trött och slut av bara tanken. Inte för att det är svårt att städa/röja upp, det tar bara så mycket energi eftersom varje moment gör att jag blir trött och slut på en gång. Det spelar ingen roll om jag gjort vissa moment förr, det tar lika mycket energi av mig ändå.

Du kanske tycker det är konstigt att jag då väljer att sätta mig vid datorn, om jag nu är så trött och slut? Det är så att sådant som jag tycker är roligt och lättsamt mm, det kan jag göra ändå. Att fixa i lägenheten är inte svårt, men det tar på krafterna. Jag gör så gott jag kan. Jag försöker att röja upp, men det går inte. En Aspergare kan ägna sig åt sina specialintressen i timmar utan att bli trött, medan andra saker inte alls fungerar lika bra, eftersom man blir så trött och slut. Svårt att förklara, men hoppas du förstår.

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinlägg #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligblog #personligblogg #personligblogger #personligbloggare #bloggplatform #bloggtopplistan #blogg #inlägget #blogginlägg #ettbrablogginlägg #bloggareisverige #bloggare #cool #coolt #jaghardetganskabra #jagärdenbästa #autism #autismspektrum #autismhjärna #asperger #aspergerssyndrom #aspergerssyndrome

Gillar

Kommentarer

Eva i Dalarna
,

Jag förstår absolut. Men när det gäller dammsugaren kanske du kan göra som jag, låta den stå framme i nåt hörn? Då slipper du problemet med att få in den i städskåpet. Min står framme jämt...

mynameisjossan
mynameisjossan,

Hejsan. Det där tipset om min pappa med också, att låta dammsugaren stå framme hela tiden. Det ska den göra, tills jag kommer att köpa en ny liten batteridriven igen ♥

nouw.com/mynameisjossan