Som hieroglyfer, helt obegripligt

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Det negativa är att jag igår utsatte örat för mer ljud än vad som är bra, när man har tinnitus. Som tur är har jag bara tinnitus i vänster öra och inte i båda två.

Jag är alltid så noga med att ha öronpropp i vänster öra när det blåser utomhus, men inte när jag är runt spädbarn och andra småbarn tydligen. Det gör mig så trött på mig själv, att inte tänka längre än så.

Sjuprickig nyckelpiga, även skrivet som 7-prickig nyckelpiga (Coccinella septempunctata) med min systerdotters fingrar och en liten sten

Jag vaknade någon gång under tiden jag sov, om det var inatt eller imorse låter jag vara osagt. Jag minns inte helt själv, men det hör inte hit ändå. För att jag ska kunna skriva om det här behöver jag inte gå in på exakt tid eller så.

Jag vaknade som sagt någon gång under tiden jag sov, eftersom jag både har öronproppar i öronen och bordsfläkten som surrar på databordet i min sovalkov. Jag har faktiskt lärt mig att sova utan öronproppar, men inte under den tiden jag har fläkten igång, eftersom jag då inte känner att jag kan sova med ett nytt ljud som jag inte har hört på länge. Jag minns att jag vaknade av att det kändes som hieroglyfer i örat. Varför jag just använde det ordet, vet jag inte. Det är väl så det blir när man är mellan vaken och sovande, när man funderar och tänker? Ingen aning.

Tonen i örat var inte som den brukar, så där jämn och sammanhängande, bortsett från något litet avvikande. Det kom olika toner iotakt. Därför kopplade jag väl det till att det var obegripligt och associerade det med hieroglyfer, som jag verkligen har svårt att tyda.

Vill du veta vad tinnitus är? Läs då här.

Gillar