Snart är Doris här

Mattes lilla ängel kommer att hämtas av mig och min kära mor vid 15:30 imorgon, då vi får komma dit. Längtan är riktigt stor nu och Doris, du är efterlängtad av alla.

Jag har fått hundvakt på onsdag, då jag ska iväg för att prova och köpa min nygjorda bettskena. Min morfar lovade att skjutsa mig och sitta kvar i bilen med Doris medan jag går in till tandläkaren.

Nu taggar man för att hämta lilla sötnosen hos uppfödaren. Kan inte tänka klart och kan inte heller sova om nätterna. Ligger bara vaken och tänker på hur det kommer att bli och hur det kommer att vara. Jag längtar så mycket att jag inte kan tänka på annat.

Nu börjar småbarnstid med valp. Ja, det är som att ha småbarn har jag hört. Upp till bevis nu, jag måste klara av det. Finns ingenting att välja på längre. Det går inte att vägra nu, men det gör jag inte heller.

Jag är bara så otroligt trött och slutkörd, sliten på något vis. Värre kommer det att bli med tanke på det ansvar jag tar på mig i, låt säga... 12 år.

Jag vill detta så otroligt mycket och måste ju få känna på hur det är. Funkar det inte, då kan man ju ordna fodervärd eller sälja. Det finns ju det alternativet också.

Nä, jag tror att Doris och jag kommer att komma mycket bra överens, bara jag ger henne den uppfostran hon verkligen behöver ha. Hon ska inte bli en sådan som skäller på andra hundar/människor eller tigger vid köksbordet. Där går min gräns. Någon måtta får det ändå vara. Jag måste ju ge henne tydliga regler, visa vem som bestämmer och sätta gränser i tid.

Gillar