Slutspel - Filmrecension

Den film jag nu kommer att recensera är absolut ingen höjdare. Jag undrar om den ens var någon höjdare då den kom? Jag tvivlar på det och kommer inte att ge den bra betyg.

Jag och min ledsagare såg en film där Anders Lundin är en av huvudkaraktärerna. Filmen bygger på livet om Johan, som gör allt för att få ordning på sitt liv och fixa pengar. Den utspelar sig när slutspelet i fotboll ägde rum på 90-talet. Johan blir av med sina möbler och bohag av kronofogden. Det förekommer en hel del supande, rökande, droger, porr, fula ord och så vidare genom hela filmen. Ingen höjdare direkt, om du frågar mig. Det spelar ingen roll att många av de kända skådisarna var med, det gjorde ändå inte filmen bättre. Det som var något att vila ögonen på var all nostalgi, i form av saker och miljöer från 90-talet.

Handling:

Stockholm, sommaren 1990, när svenska fotbollslandslaget åkte till VM i Italien. Johan är arbetslös fotbollsentusiast och får besök av kronofogden som beslagtar hans tv. Han drar nu omkring på stan, dels för att få se fotbollen, och dels för att skaffa pengar.

Hittade ingen trailer till filmen, men jag tog en av scenerna i filmen som jag hittade och delade den istället.

Skådisar: Anders Lundin. Lennart Jähkel, Krister Petterson, Peter Kneip, Peter Haber, Sven-Bertil Taube, Melinda Kinnaman, Ulf Friberg, Tintin Anderzon, Kevin Kronow, Zara Zetterqvist, Anne-Li Nordberg, Eddie Axberg, Andrea Edwards, Maria Bolme. Du hittar fler skådisar i filmen här.

Genre: Komedi, sport, brott Utgivningsår: 1997 Åldersgräns: Från 15 år.

Gillar

Kommentarer