Skryter inte, men...

Har jag bra grejor eller har jag bra grejor?

Hallå där ute i den berömda holken. Här kommer jag att visa någonting som jag upptäckte i samband med att jag kollade på bilden i min dator och förstorade upp den en aning.

Det hade inte varit möjligt att kunna se det grönsångaren har i näbben, (de svarta strecken) om det inte vore för att jag har ett så bra objektiv till min kamera och även en bra extender till som verkligen ger bra skärpa.

Det som är i näbben är tre streck. Det är ingenting jag själv lagt dit i efterhand för att lura er, det var så att fågeln hade dessa i näbben när jag fotade. Upptäckte de dock vid förstoring.

Jag skryter inte, om nu någon av er tror det. Jag vill bara visa upp hur det kan se ut i näbben på fågeln. Det var ingenting jag hade en aning om, innan jag tog den här bilden och kollade närmare på i datorn.

Det jag använde när jag fotade denna fågel är:

Canon EF 100-400/4,5-5,6L IS II USM. Zoomade in till 400mm

Canon EOS 80D. En kamera som lanserades 2016, men min absoluta favorit

Tredje generationen 1,4 extender från Canon

Att det sedan är så att jag förstorat fågeln en aning är bara positivt i detta. Jag fick fram mer av de där strecken i näbben på fågeln. Vad det är för streck i näbben vet jag faktiskt inte, tyvärr.

Även om man har bra grejor, så gäller det också att man tar en bra bild för att resultatet ska bli bra. Det räcker inte med att ta en dålig bild eller en bild som är väldigt liten och sedan förstora den, då blir inte resultatet så bra som mitt här. Jag skryter inte, utan ger bara tips. Tänk på att hålla kameran stilla när du fotar eller så stadigt som möjligt och fokusera på motivet, om du inte använder stativ.

Gillar