Siffror i botten

Hej alla fina människor

Någon av er som minns när man var liten och gick i skolan? Jag minns att varje dag i matsalen så hade vi roliga glas att dricka ur. Ja, de var roliga för att man var barn och det var annorlunda då mot för vad det är nu.

På min tid fick man även ta saft om man ville till skolmaten. Jag minns den där röda saften som fanns i en stor balja med lock, som man höll glaset under och fick tappa upp i glaset med en liten kran. Tror knappast barnen får någon saft till skolmaten i dagens lägre, annat var det förr.

Det jag ska komma till är att när man tog ett glas att dricka ur i matsalen och hade druckit ur det man hade i, så var man bara tvungen att kolla på siffrorna i botten av glaset.

Ibland kunde man vara mycket äldre än vad man i verkligheten var eller så kunde man vara yngre i glaset. Man kunde fråga till exempel "Hur gammal är du i glaset?" eller säga "Jag är 14 år i glaset". Var man yngre än vad man egentligen var i verkligheten, så skrattade man åt varandra och tyckte att man var ung.

Det där höll man på med så länge jag kan minnas. Dock tror jag inte att man höll på med det i mellanstadiet, men jag minns inte så noga.

Det var i alla fall någonting vi gjorde i skolan, någonting jag minns och det föll sig naturligt att de allra flesta gjorde detta.

Gillar