Serietips

Hallå där ute i den berömda holken. Nu kommer jag att ge er tips på en bra serie som jag från början inte alls gillade efter att ha sett första avsnittet. Jag kände väl någonstans att jag skulle ge serien en chans till och jäklar vad den var bra. Jag kunde inte sluta titta, det är då tur att det kommer en ny säsong av serien snart. Hade tänkt tipsa om serien förra veckan, men så blev det inte.

Serien jag tänkte tipsa om heter "Emily in Paris" och finns att se via Netflix. Enligt Netflix, så ska seriens titel "Emily in Paris” uttalads med frank accent, så att Emily rimmar med Pah-ree.

Jag uttalar själv serien som det står där och ingenting franskt för min del. Alla gör ju som de själva vill.

Det som gör att man får svenska vibbar av serien är när den svenske skådespelaren Axel Granberger syns i en sexscen där huvudrollsinnehavaren Emily Cooper, spelad av Lily Collins, stormar in på ett hotellrum där hon hittar den amerikanska stjärnan Brooklyn Clark i säng med en ung svensk man som plötsligt utbrister på svenska: ”Oj, jävla skit! Hallå, vad fan är detta som händer? Jag kommer att sticka härifrån om det fortsätter”.

Det vi också får ser som är svenskt i serien är att ett flertal gånger förekommer svenskgrundande Hästens sängar i bild. Huvudkaraktären Emily Copper får nämligen i uppdrag att lansera en kampanj med sängföretaget. Bland annat syns de ikoniska blårutorna på en gata mitt i den franska huvudstaden.

Handling: Efter att ha fått drömjobbet börjar marknadsföringschefen Emily Cooper sitt nya spännande liv i Paris, där hon måste kombinera jobb, vänner och kärlek.

Genre: Romantisk komedi, dramakomedi Släpptes första gången: 2 oktober 2020 Längd: Ca 24-34 minuter per avsnitt Avsnitt: 10 Åldersgräns: 16+ Finns att streama: Netflix Antal säsonger: 1 hittills, men en till är på väg

Gillar