Se hit - Photoshop tips!

Hallå därute i den berömda holken. Idag kommer jag att ge er ett tips som är ganska viktigt när man fotar med inte bara systemkameran, utan även mobilkameran.

Jag är inte så bra på att förklara, men jag ska göra mitt allra bästa.

Oftast gillar jag inte ljusa partier i bilder, på så vis att det stör helheten. Om det är så att en ljus detalj ska vara där, för att skapa helhet och så vidare, då får den vara kvar. Om ljusa partier i en bild dominerar på något vis och gör att man drar blicken dit, istället för till det objekt man vill visa... då är det bra att man kan mörka ner den detaljen, så att den inte dominerar eller tar över hela bilden. Ögat vill ju gärna dras till ljusa partier i bilden, oavsett vad det är.

Den första bilden här under är original, utan att jag gjort någonting åt de ljusa partierna (träden) i bakgrunden.

Som du kanske ser på bilden här ovan, så har jag mörkat ner de ljusa träden i bakgrunden, eftersom de tog över och man tittade mer på dessa, än på själva hackspetten. Jag tycker det är mycket mer behagligt för ögonen att ha träden mörkare i bakgrunden.

För att göra det än mer tydligt, så tittar vi på det vita i bakgrunden bakom domherren. Den första bilden är original och den har jag inte rört alls. Där ser man tydligt det ljusa bakom fågeln.

Nu ser man ju på bilden här ovan att det ljusa partiet bakom fågeln inte alls är lika framträdande, likaså har jag tagit bort det ljusa på trädstammen också. Det gör ju att fågeln syns med tydligt och att man inte lägger så mycket fokus kring de ljusa partierna i bilden.

Vad använder jag för metod för att ta bort de där ljusa partierna?

Jag använder mig av Adobe Photoshop (PS). Det spelar ingen roll vilken version av PS du använder, men jag använder mig av Adobe Photoshop 2020.

Det jag använder mig av är faktiskt Burn Tool, väljer lagom storlek på penseln som jag tycker passar där jag ska måla.

Jag väljer Range: Highlights och Exposure: 100%. Därefter är det bara att börja måla dina ljusa partier i bilden, tills du blir nöjd. Man får måla flera gånger, för att uppnå önskat resultat. Det är inte snyggt om det kommer mycket mörkt utanför det vita, det kommer bara se kladdigt ut.

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinlägg #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligblog #personligblogg #personligblogger #personligbloggare #bloggplatform #bloggtopplistan #blogg #inlägget #blogginlägg #ettbrablogginlägg #bloggareisverige #bloggare #cool #coolt #jaghardetganskabra #nouw2021 #tips #tipsandtricks #tipspåbloggen #photoshop #foto #fotografier #naturfotografi #redigera #redigeradeosv #ps #dator

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,

Superbra tips ju 😃 Tack! <3

nouw.com/hilma
mynameisjossan
mynameisjossan,

Varsågod. Kul att mina tips kan komma till användning 🥰

nouw.com/mynameisjossan
mynameisjossan
mynameisjossan,
Härligt att tipset gillas 🥰 Då vet jag vad som går hem
nouw.com/mynameisjossan
VeraLynn
VeraLynn,

Tusen takk for det fine tipset 😊 Ofte er det lyse partier på et bilde som forstyrrer hovedmotivet, og da er det fint å kunne redigere det.

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,

Absolut, det är bra att kunna redigera ljusa partier, om man inte använder Lightroom och bara Photoshop

nouw.com/mynameisjossan
Blondina
Blondina ,

Vilka bra tips 😊 tack fina du

nouw.com/blondina
mynameisjossan
mynameisjossan,
vibeke
vibeke,

Takker for godt tips! 🤗🌺

nouw.com/vibeke
mynameisjossan
mynameisjossan,

Varsågod. Kul att tipsen gillas

nouw.com/mynameisjossan