Sammanfattning av 2019 #2

Året är nu slut och jag kommer sammanfatta vad som varit guldkorn i tillvaron. Jag fokuserar på det positiva och lägger allt negativt bakom mig. Jag känner inte att det negativa behöver ta plats här och visas upp i en sammanfattning av året.

Detta är vad som hände i April, Maj och Juni som jag är glad över att ha upplevt under året.

1/4 Jag var iväg och klippte mig hos bästa Tesa på salong Runt Hörnet. Jag kan säga att jag blev jättenöjd, eftersom jag direkt visste hur jag ville ha det och fick som jag ville. Kunden har ju rätt att få välja vad den vill ha också, i samråd med sin frissa tycker jag.

Jag hade känt kvällen innan att jag ville ha en fin kort frisyr på ena sidan och längre på andra sidan och så blev det, när jag fick bestämma. Tänk att jag nu är så pass vuxen att jag får bestämma hur jag själv vill ha det och inte har några föräldrar som lägger sig i det slutgiltiga, även om de också har idéer, som gör att man kan bolla lite fram och tillbaka med de. Den här gången valde jag helt själv, utan att de visste något.

Jag skickade en bild till min mammas telefon, när hon jobbade. Hon svarade "Gud va snyggt". Jag är ju nöjd själv också, så det blev ju verkligen bra.

Att jag blev erbjuden att få håret tvättat när jag kom dit och inte bokat tid för annat än klippning, det kändes lyxigt. När jag fick håret tvättat, så satt jag också i en massagestol. Lyxigt värre på en vanlig måndag.

3/4 Den här dagen fick jag prova att dra barnvagn med min systerdotter Elsie sovande. Det var inte direkt någon höjdare på grund av att jag inte gillade att hålla i handtaget till vagnen. Jag provade i alla fall, vilket man ska göra om man vill veta hur det är.

6/4 Jag skickade efter ett par gratis Samsung Galaxy Buds, eftersom jag köpte en Samsung Galaxy S10+ under deras kampanj och fick då ett par hörlurar på köpet. Lycklig och glad är jag, med dessa fina lurar och bra ljud är det när jag lyssnar på musik också. Min recension kan du läsa här. Jag är nöjd med dessa lurar, förutom att jag har svårt att höra vad någon säger när jag ringer och lyssnar i dessa lurar utomhus. Har även svårt att lyssna på musik utomhus också med dessa.

12/4 Denna dag tog jag ledigt från mitt jobb, för att hälsa på min syster och hennes lilla dotter som blivit 1 månad. Vi gick på promenad och hon var hur lugn som helst. Hon sov sig igenom hela promenaden. Innan dess var jag och hämtade sushi som min syster beställt på restaurang Saga här i Timrå. De har bästa sushin i Timrå och vi var båda mycket nöjda. Första gången för min syster att äta sushi därifrån, men inte sista gången.

Vi gick på en promenad med vagnen, innan vi åt sushin som lunch tillsammans. Mer än halva promenaden drog jag vagnen och det var mycket bättre, än gången före tycker jag. Jag skröt för min syster och sa ungefär "jag kan ju dra vagnen" "Jag är ju en bra moster". Jag var så glad och stolt. Sedan låg jag och myste med lilla Elsie på deras soffa. Ljuvliga tider och jag är glad att jag fick den chansen.

För mig känns det så högtidligt att vara moster, som någonting stort och mäktigt. Jag känner mig som någonting jag är stolt över att vara. Det känns som en fin titel på något vis, även om det inte är något särskilt så.

Du får två bilder från den dagen här under.

13/4 Pappa och jag var en sväng till Lövudden som ligger bredvid Deltat, Smacken, Smackgrundet mm. Kärt barn har många namn, därför länkar jag till Deltat istället. Var inte så lätt att hitta information om Lövudden.

Det var iskallt om händerna, när vi skulle äta den medhavda matsäck vi hade med oss. Jag är glad att jag hade vantar med mig, men jag värmde även händerna på tekoppen. Vi åkte mest dit för att pappa sagt till mig att han sett på Artportalen att man sett 10 örnar på Gistaholmen som ligger granne där. Vi såg bara någon örn på håll i luften och ingenting att få någon fin närbild på, tyvärr.

På bilden här under är det en fin bild efter resterna från en gammal brygga. Man kan se norra Alnö (Alnön) i bakgrunden

14/4 Den här dagen var jag och min pappa till Skönviksberget/Birstaberget, för att titta lite. Det var jobbigt för mig och min diagnos att plumsa i snö, gå på skare och blir helt trött i hjärnan.

Vi såg våra första huggormar för året. Allt som allt var det 4 stycken huggormshonor vi såg, som låg och solade. De var jättefina och jag är nöjd med dagen. Vi hade även med oss matsäck att äta vid toppstugan av Skönviksbacken

Länka till Skönviksberget/Birstabergets facebooksida. Du hittar även Timrå SOK Stuga här.

Lägger till två bilder, så att du får se hur mycket snö det var i skogen och även får se en snygg huggormshona jag fotat.

17/4 Den här dagen var jag med min syster och hennes dotter, Elsie på promenad. Det var faktiskt trevligt och vi hade en skön promenad tillsammans. Jag hade även köpt med chokladmunkar och lite annat. Vi åt en varsin munk efter promenaden och delade på ett wienerbröd.

Jag fick hålla Elsie även prova att byta blöja (hade kissat). Fick även prova att byta kläder på henne, vilket var trevligt att få prova med lite vägledning av min kära lillasyster som också är mamman. Det var inte så lätt som jag trodde med att få på blöjan, men jag lär mig med tiden.

20/4 Först var det en promenad med mina föräldrar, för att komma ut i luften. Där på promenaden såg vi ett rådjur, men det blev ingen bra bild när jag försökte fota med mobilen. Hade inte hunnit hämta min systemkamera och så stod rådjuret så dåligt till i buskar. Träffade även en gammal lärare jag haft i plugget för 20 år sedan ungefär. Hon kom ihåg mig, men kallade mig Sofie och inte Josephine. Hon har ju haft många fler elever efter mig, inte så lätt att komma ihåg alla.

Sedan på eftermiddagen kom syrran med sin familj till mamma och pappa. Jag fick även då mysa med lilla Elsie och det fick även Elsies mormor och morfar göra, mina och syrrans föräldrar alltså. Jag hade köpt presenter till Elsie, av mig fick hon bland annat en fin napphållare och en snuttis.

22/4 Det var annandag påsk. Syrran med sin dotter och sambo var hos våra föräldrar med mig. Vi fick äta lite påskmat tillsammans och umgås lite. Det var inte så mysigt, eftersom deras lilla dotter var gnällig och skrek mig rätt i örat. Mådde inte så jättebra kan jag tro. Det var ändå trevligt att träffas. Hon somnade en stund senare hos sin pappa, efter att ha fått äta lite.

25/4. Den här dagen var jag ut för att leta efter vårtecken och hittade några stycken. Vitsippa, Blåsippa och Maskros. Tussilagon var det inte första gången jag såg detta år, så den tog jag inte med som vårtecken i form av bild här, även om den är ett vårtecken.

26/4. Det var mammas födelsedag. Mamma och pappa slutade tidigare från sina arbeten och jag var ledig. Vi åkte iväg tillrestaurang cupolen, för att äta indisk buffé till lunch. Därefter köpte vi med oss tårta och åkte hem till min syster och hennes lilla dotter som då var 6 veckor gammal. Där åt vi tårta och umgicks tillsammans en stund. Väldigt mysigt och jag fick hålla den lilla flickan i min famn igen, riktigt roligt. Hon var så lugn och fin, sov mest hela tiden.

27/4. Mamma, jag och pappa tog oss en heldag tillsammans, för att åka på utflykt. Vi åkte till Gubbrå och Sågverksdammen som ligger i närheten av Galtströms bruk i Sundsvall. Vi hade med oss eget fika, smörgåsar med stekt ägg, kaffe, te, kvarg och muffins. Det var riktigt varmt och skönt ute vill jag lova. Man kunde stundtals gå omkring i bara t-shirt, utan jacka.

Jag fotade en (vet inte om det var flera) snok(ar) som visade sig där omkring. Höll först på att kliva på den när den var på bron man går över forsen på. Just den här snoken ville inte simma, men den brukar kunna göra det om den vill.

Lägger till tre bilder på snoken (ormen) här under.

28/4. Min ledsagare Annika och jag gick en sväng runt elljusspåret vid Bergeforsens ip den där dagen. Vi var inte där så länge, eftersom det blåste ganska kallt.

Efter promenaden var vi en sväng till Mekongköket, för att äta lunch. Jag åt Pad Cashewnötter, vilket är lök, salladslök, cashewnötter, vattenkastanjer och paprika. Jag åt aldrig upp paprikan, för jag tycker inte om paprika.

30/4. Det var sista dagen på månaden. Jag var hem till min systerdotter Elsie som den här dagen var 6 veckor (2/5 blev hon 7 veckor), Hon log åt mig när vi pratade, jag fick dra henne i barnvagnen och det tycker jag var väldigt mysigt. Jag fick även byta blöja på henne, för tredje gången i mitt liv. Fick hjälp av min syster, eftersom jag satte blöjan lite för löst. Att ta på henne byxor och strumpor efter att ha knäppt bodyn i grenen klarade jag i alla fall, utan problem.

Jag fick även prova att mata henne också, vilket jag innan gruvat mig för och inte ville prova. Jag trodde att jag kunde göra fel, men se där... som jag säger till Elsie "moster kan".

När jag skulle rapa henne en gång när hon ätit så det var 80 kvar i flaskan, så skrek hon mig rätt i örat. Ett gällt skrik, så jag fick tillbaka min tinnitus. Sedan skrek hon mig i örat också när jag skulle rapa henne efter att hon ätit upp allt i flaskan. Hon somnade sedan på mig och sov en stund.

Elsies morfar (min och min systers pappa) kom till Elsie efter sitt jobb. Han slutade tidigare och jag var fortfarande kvar där. Därför frågade jag om han ville komma bort till henne, när jag ändå var där. Han hade tänkt gå hem till mig och jag var hos min syster. Hon bjöd på kaffe åt honom, det var ju bra ändå när han kom dit. Han fick också hålla Elsie ett tag och så vidare, medan jag ville dricka te.

6/5. Vi samlades allihop hos min syster och hennes familj. Det började med att jag tog det lugnt på morgonen och sedan hörde min syster av sig till mig. Det blev att vi tog en lång och skön promenad. Jag fick dra barnvagnen. Det var himla mysigt faktiskt.

Efter att vi varit på vår promenad, så kom vi hem. Elsie som nästan var 2 månader gammal sov så gott i vagnen. När hon vaknade fixade min syster med att värma ersättning och jag fick sedan mata henne. Syrran hjälpte mig att rapa henne.

När väl pappa/morfar kom till oss efter sitt jobb, så fick han ta Elsie. Hon somnade i hans famn. Syrran hjälpte mig att platta håret, så gott det gick i alla fall.

När mamma/mormor kom efter sitt jobb, så hade hon med sig en broschyr från restaurang Milanos. Där beställde vi vår middag för kvällen. Jag tog en oxfilé black and white med stekt potatis, medan de andra tog pizza. När vi hade ätit, så gick mamma, jag och pappa hemåt igen.

När syrrans sambo/ Elsies pappa kom hem efter sitt jobb, så beställde han det vi ville äta. Det tog lite drygt en timma för maten att komma till oss.

Pappa/morfar hade bestämt att han ville fira sin födelsedag hos sitt barnbarn med att köpa middag sådär och då blev det så. Han matade även Elsie för första gången, vilket gick bra. Han har ju tränat på mig och syrran massor av gånger, då vi var barn.

Byggnaden i bakgrunden är ett före detta spruthus, men nu för tiden är det ett kapell åt svenska kyrkan. Vivstavarvs kapell, som du hittar att läsa mer om här.

9/5 Mamma, pappa och jag uträttade ett ärende på eftermiddagen av dagen och sedan blev det att äta middag inne på Birsta City. Jag som älskar sushi tog det som middag, medan mina föräldrar tog annat. Min mamma tål inte finsk och pappa är inte så förtjust i sushi. Det är bra där inne, att man får äta vad man själv är sugen på. Det finns många valmöjligheter.

10/5 Denna dag var pappa med mig för att jag skulle fixa ett nytt ID-kort hos polisen i Sundsvall, därefter åkte vi för att äta lunch på Bite Line West i Nacksta. Menyn till lunchen var: Fläskfilé med potatisgratäng och bearnaise. Pan pizza, BBQ ribs, BBQ kycklingvingar, tacos, pytt i panna. Inkl. salladsbuffé, drickabuffé, kaffe, kladdkaka m. grädde.

Därefter gick vi ett varv runt Sticksjön, det är 1175 meter runt sjön. Det tog ca 30 minuter.

Därefter följde jag med pappa på hans ärende. Så avslutade vi dagen med att köpa färska och rökta räkor på ICA Maxi, innan vi åkte hemåt igen. På kvällen åt vi räkor med mamma, det var himla gott. Man brukar inte behöva äta så mycket mer på kvällen, om man äter buffé till lunch tycker jag.

11/5. Min ledsagare Annika kom till mig, vi köpte ingredienser för att kunna göra egen räkmacka och gjorde det hemma hos mig. Det var riktigt gott och sedan streamade vi någon film som ingen av oss sett. Vi såg bland annat "Slutspel", vilket ingen av oss tycker var någon höjdare. Enda behållningen var att vi fick se saker, skyltar mm från 90-talet. Anders Lundin hade en av huvudrollerna. Du hittar mer om filmen hos IMDB här.

Därefter såg vi en annan film som heter "Isle of dogs". Den var rätt skruvad, men väldigt bra gjord och en bra story. Det var inte någon komedi tyckte Annika och jag, även om det stod att det var det. Du hittar mer om filmen hos IMDB här.

16-22/5. De här dagarna var jag med min pappa i Finland, i Vartius via rovdjursland.se, för att både fota och se vilda björnar. Det har vi gjort förut också några år i rad. Vill du se fler bilder och läsa om allting, så kan du göra det i mitt inlägg här.

Björnen här under heter Lars, efter min pappa. Jag sa till reseledaren att jag ville att en björn skulle heta Lars efter min pappa och då kom vi fram till att honan med tre ungar som pappa och jag även såg i höstas då vi var där kunde heta Lars. Den bruna ungen, eftersom båda syskonen var vita och den stack ut med sin bruna päls.

31/5 Den här dagen var pappa ledig, så även jag. Vi drog iväg till först ett ställe som heter Fiskdammen, sedan till Bergsåkerstjärnen, med avslut att gå runt Sticksjön.

En historisk plats, om man så vill. Här under är i alla fall Nolbykullen. Carl Von Linné var upp på denna kulle under sin expedition till Lappland år 1732.

Hela inlägget med fler bilder hittar du här.

4/6 Den här dagen var jag hos bästa Runt hörnet i Timrå, för att klippa mig. Jag klippte mig hos Erika och blev himla nöjd faktiskt. Jag tycker hon är riktigt duktig och kan det här med hur jag vill ha mitt hår. Här under är resultatet, sett framifrån.

2/6 Pappa och jag åkte iväg för att ha en heldag tillsammans, med bland annat fotografering av naturen. Vi åkte till ett ställe vi varit på många gånger, nämligen Skeppshamn på Åstön. Vi hade med oss fika och gick nästan ut till udden, vid fyren.

Här under är en bild på utsikten mot havet.

8/6-9/6. De här dagarna sov jag över hos min syster och hennes lilla dotter. Det var mysigt. Vi åt sushi tillsammans, såg på film och umgicks med hennes dotter som då var 3 månader gammal. Det var riktigt mysigt och trevligt med för den delen, att umgås med syrrans familj.

16/6 Pappa och jag tog en kvällstur till Sticksjön, för att fota lite och gå runt själva sjön. Det var väldigt mycket myggor där och det var ju inte roligt. Annars var det en trevlig tur helt enkelt. Det som var lite kul faktiskt, det var att ett par trollsländor av arten Nordisk kärrtrollslända parade sig på pappas ansikte.

Pappa kände att någonting flög dit och satte sig, men hade ingen aning om vad det var. Han blev inte särskilt rädd heller, eftersom han tycker mycket om naturen och är väldigt intresserad av trollsländor.

17/6 På förmiddagen och under dagen var mamma och jag tillsammans med min syster och hennes dotter som då var 3 månader. Pappa åkte ut för att leta efter trollsländor. När pappa kom hem, så hämtade han upp mig och mamma. Vi for då mot Sundsvall, för att uträtta ett ärende och äta middag på Taste of India.

Jag åt Tomatsoppa som förrätt. Varmrätten blev Garlic Chicken Korma. Marinerad med vitlök i kokosmjölk och vår cashewnötsås.Jag blev mätt och gott var det dessutom.

19/6 Dagen började med att jag och min kompis Cattis tog oss en lunchbuffé på vår bästa restaurang, nämligen Saga. Sedan följde jag med henne hem när hon skulle hämta sin shoppingvagn, för hon skulle tillbaka för att handla matvaror och så vidare. Jag följde med dit bort också, det var riktigt trevligt att umgås med henne.

På kvällen var jag med min ledsagare på teater på Norra Berget i Sundsvall. Kvartersteatern hade nämligen satt upp föreställningen Peter Pan & Wendy. Den gillade vi båda väldigt mycket. Det var både, sång, dans och glädje rakt igenom. Ingen av låtarna kände jag igen sedan tidigare.

Hon som spelade Wendy var sjuk, så de fick ta in en annan tjej. Tjejen de tog in av spela Wendy, var egentligen deras Sufflör. Hon hade en pärm med alla texter och repliker med sig under tiden hon spelade, för att titta och veta vad för repliker hon skulle säga just då. Det gjorde ingenting tycker jag, för teatern i sig var helt fantastisk.

Gillar

Kommentarer