Sammanfattning av 2019 #1

Året är nu slut och jag kommer sammanfatta vad som varit guldkorn i tillvaron. Jag fokuserar på det positiva och lägger allt negativt bakom mig. Jag känner inte att det negativa behöver ta plats här och visas upp i en sammanfattning av året.

Detta är vad som hände i Januari, Februari och Mars som jag är glad över att ha upplevt under året.

2/1 Året började med att jag träffade min ledsagare, för att ta en härlig promenad ute på vad vi kallar Smacken/Deltat/Smackgrundet och så vidare. Det blåste inte kallt, men var fint med sol och vackert väder. Du hittar information om stället här.

Efter vår promenad, så var vi till restaurang Saga. Där åt jag sushi, som jag alltid gjort den senaste tiden då detta var aktuellt.

2/1 Det var dagen då det också kom ett paket med en julklapp jag köpte för pengar jag fått av min morfar i julklapp förra året 2018. Jag valde att köpa ett fint halsband från Efva Attling. Halsbandet heter Feminine Pendant.

EFVAS TANKE "Framtiden är kvinnlig, vårt hopp." — Efva Attling.

Halsbandet finns både i 70cm, 80cm och 90cm. Du hittar det här. Jag har den största storleken.

Klicka på bilderna här under, för att se de större.

4/1 Det var den dagen mamma, pappa och jag drog till restaurang Cupolen, för att äta lunch. Pappa och jag hade egentligen tänkt bowla med syrrans sambo, sedan äta lunch tillsammans med syrran och mamma, men syrrans sambo blev sjuk så vi fick ställa in och gjorde då så att vi åkte för att äta lunch ändå.

Sedan blev det att vi stannade till hos optikern, för att få min sneda glasögon raka. Det är nämligen så att jag ligger i soffan med glasögonen på mig när jag ser tv och då blir hela glasögonen sneda.

6/1 Då gick jag och min ledsagare Annika på bio. Vi var till vårt favoritställe, Söråkers Folkets hus. Vi såg filmen "Lyckligare kan ingen vara". Den var riktigt bra faktiskt och skildrar hur livet kan vara för en vanlig person, en så kallad "Svensson". Du kan läsa mer i mitt inlägg här.

Annika gav filmen 3 av 5 i betyg och jag gav 4 av 5. Jag kan verkligen rekommendera filmen, om du inte redan sett den.

10/1 Denna eftermiddag var jag med mina föräldrar. för att äta middag på Big Boy. Jag tog en YUMMY BACON & SOURCREAM, alltså 145gr burgare av svenskt nötkött, bacon, två skivor cheddarost, sourcreamdressing, isbergssallad, picklad rödlök, burger bun. Supergod var den verkligen och någonting jag alltid äter på Big Boy.

Jag tog även en Cheesefries till, vilket var starkt men gott. Det är nämligen pommes med smältost, jalapenos och rödlök.

Efter vi ätit, så drog mina föräldrar till City Gross och jag gick en sväng på Dollar $tore. Det var ganska utplockat där och många, mest skolungdomar som var där för att hjälpa till med inventeringen efter jul och nyår.

11/1 Någon dag innan detta fina glasunderlägg kom till mig, så hade Angela Aldén (Sångerskan Sonja Aldéns syster) en tävling på sin instagram, där vi fick namnge hennes senaste tavla. Jag kallade tavlan "Family time" och vann. Vilken lycka, när jag fick hem det fina glasunderlägget som vinst.

Du hittar själv Angelas hemsida här, ifall du också är sugen på att köpa egna glasunderlägg eller varför inte någonting annat av allt hon satt sin egen prägel på? Bara spana in hemsidan i vilket fall som helst, du kommer inte att bli besviken.

15/1 Träningen Gympa för alla, började för mig på Mariedalsskolan igen. Det kändes skönt att vara igång igen, efter att ha hållit upp ett halvår på grund av jobb för min ledsagare på dumma tider och jag går inte själv. Det kändes som om timmen bara svischade förbi. Den ledaren vi skulle ha var på semester och vi fick ha en annan ledare så länge. Jag var den enda personen som svarade JA, när ledaren frågade oss om vi tycker det är tråkigt att inte den ordinarie var där. Den vi hade på detta pass gjorde ett fantastiskt bra jobb, så det fanns ingenting att klaga på tycker jag.

Det var 41 personer i gympasalen totalt (min ledsagare räknade), så liggunderlagen räckte inte till alla. En del fick köra passet utan, vilket också gick bra ändå.

16/1 Pappa och jag gick hem till mig efter att jag varit till mina föräldrar, för att äta middag. Pappa och jag tog en sväng in på Willy:S, för han skulle handla apelsiner åt mamma och jag skulle handla lite småsaker jag med, som bröd till frukosten och filmjölk. Vi köpte även en påse med fikabröd. Det var en påse med 4 stycken för halva priset. Vet dock inte vad brödet heter, men om du vet så kan du ju skriva det till mig. Det var mamma som hade föreslagit för mig att vi kunde köpa fikabröd och pappa tyckte också det, när vi ändå var i affären. Jag berättade det för honom på vägen till affären och då blev det ju så.

18/1. Den här dagen hade jag och min bästa vän bestämt att vi skulle ses och åka till Det Goda Bruket i Matfors, för att äta lunch tillsammans. Sagt och gjort. Det var ett riktigt mysigt ställe, som hade god lunch och gott fikabröd. Jag tog en vegetarisk sallad, som jag verkligen blev positivt överraskad av. Den heter Brukets sallad., vilket innehöll grönsallad, svart quinoa, gurka, fetaost, Kalamata oliver, tomat och ärtskott. Denna dag ingick även halloumi. Till det fick man välja en basilikacreme eller en med honung/senapsdressing och jag tog den med basilika och den var väldigt god kan jag säga. Det ingick även bröd, smör och dressing. Det som också ingick var kaffe/te och bubbelvatten. Jag tog vanligt vatten, eftersom jag inte är så förtjust i Ramlösa.

Det var ett riktigt trevligt ställe, ljust, luftigt och modernt, sådär fräscht. Även toaletten var fräsch och stor. Har man med sig småbarn, så går det lätt att byta blöja där. Vi hade inte med oss några småbarn.

Vi köpte även med oss en varsin bakelse som jag och min kompis man kunde äta tillsammans hemma hos dem, innan jag fick skjuts hem. Den här bakelsen innehöll inte bara choklad, utan även mint och det var en del av en After eight på toppen. Själva chokladpuddingen på toppen var ganska mastig och smakade mint den också. Inuti muffinsen i mitten, så var det lite lösare mintchoklad. Den var väldigt mastig, men god. Jag tror det är lagom att dela två stycken på en sådan muffins, särskilt om man ätit lunch innan.

Klicka på bilderna, för att se de större.

21/1. Denna morgon var det fenomenet superblodmåne utomhus. Jag satte min kamera Canon EOS 6D, Mark II på stativet jag har och skulle ut för att fota när det var dags. Jag kände efter ett tag när jag väl var ute på gården, att jag inte hade koll på kameran. Bilderna blev suddiga, oskarpa och allt vad de nu blev. Hittade inte heller hur jag skulle få igång självutlösaren. Jag gjorde så gott jag kunde och tänkte att min pappa skulle ha valt den där kameran, med 100-400 mm objektiv. När jag senare hörde mig för med min pappa, skulle han ha valt min kamera Canon EOS 80D med konvertern på +1,4X och objektiver 100-400 mm och ha objektivet ute på 400 mm. Jag hade objektivet på 400mm, men ändå blev det bara skit av allt.

Hade en tanke när jag satte upp kameran på stativet, att pappa skulle ha valt den där kameran. Jag tänkte att jag skulle tagit med mig båda mina kameror, men så gjorde jag inte. Jag väntade inte heller på att hela månen skulle färgas röd och få maximal effekt vid klockan 6:12. Jag ställde alarmet på 5:35, så att jag skulle hinna ut till 5:41. Sedan gick jag in, när det inte funkade så bra för mig och jag började frysa om händerna. Jag var ju så dum att jag inte tog några vantar på mig.

I alla fall, så är det här resultatet av bilden jag tog. Jag får vänta till 2028 eller 2029 nästa gång. Läst olika årtal, när den här superblodmånen ska vara tillbaka igen. Hoppas på bra sikt då också. Hade liksom hört att det skulle vara dimma den här dagen. Efter att mina föräldrar hade kollat väderleksrapporten, så konstaterade de att så var fallet. Tur det inte blev så. Jag är rätt nöjd med bilden i alla fall, även om jag inte väntade på att den skulle bli ännu rödare. Objektivet hittade inte skärpan och då gav jag upp.

Gjorde bara en bild till Instagram och den får du nöja dig med att se här. Gjorde den inte stor, så att den skulle passa här i bloggen.

27/1 Den här morgonen började med att när jag vaknade trodde jag att det var dimma utomhus, fast det snöade också. Jag tittade ut mot havet som jag ser från min balkong och ringde min pappa. Han sa att det bara var att det snöade som gjorde att det var dålig sikt, man såg ingenting ut mot havet alltså.

Vi bestämde ändå för att åka mot Skeppshamn. Sagt och gjort, vi tog med oss våra kameragrejor, mitt stativ och varma kläder + smörgåsar och te. Vi tänkte åka dit för att titta vid fågelmatningen kring Gammahöjden. Vägen dit ut var för det första inte plogad, men vi åkte en bra bit ändå.. När vi kom fram till en väg som verkligen inte var varken skottad eller plogad, bestämde pappa att vi skulle vända om vid Porter Café och Idyllen , vilket han gjorde också. Han kör alltid när vi ska någonstans med bil bara han och jag, eftersom jag inte har något körkort. Den här gången ville pappa inte att vi skulle köra fast med bilen i snön eller åka i diket.

På hemvägen åkte vi förbi Oskars Surströmming AB. Där kan man sommarjobba som ungdom, med att bland annat lägga in surströmming. Det finns mer fakta om det att läsa på deras hemsida som jag länkat här uppe.

När vi vänt om, så åkte vi tillbaka hela den långa vägen. Vi tog inte av mot motorvägen igen, utan åkte gamla vägen. Vi kom då fram vid Fjäl i Bergeforsen. Vi stannade vid älven, för att sitta i bilen och äta vår medhavda matsäck. Vi tycker bättre om att sitta ute i själva naturen när det är läge för det. Synd att det inte var läge där.

2/2 Det var en dag då mamma, jag och min syster for iväg till Birsta City. Jag hade tid för synundersökning, köpte även nya skor för träning inomhus och på det blev det en räkmacka. Himla gott och trevligt.

Det visade sig också att jag behövde skaffa mig nya glasögon på grund av att synen försämrats. Förra gången jag var på synundersökning hade jag SPH -0,75 på höger öga och SYL -0,50. På vänster öga SPH -0,00 och CYL -0,75. Den här gången hade jag på höger öga SPH -0,50 och SYL -1,00. På vänster öga SPH -1,25 och SYL -1,00.

13/2 När mamma slutade sitt jobb för dagen, så bestämde vi träff vid Coop. Jag skulle köpa pålägg till mina smörgåsar. Mamma tyckte då att jag kunde köpa en varsin semla till mig och pappa, när vi skulle se på SVT Play tillsammans. Jag valde en Mumla istället. En mumla är som en vanlig munk med mandelmassa och grädde emellan. Den var faktiskt god, men ingen höjdare sådär. För det första tyckte jag att munken dominerade och tog över, så jag nästan bara kände smaken av munken. Jag kände heller ingen smak av mandelmassan, även om den fanns där. Det var någon enstaka bit av mandel som kom fram, men inte mer än så.

Jag föredrar hellre munk som munk och semla som semla. Det var ändå kul att testa liksom, annars vet man inte vad man tycker. Det var absolut inte äckligt, men heller ingen höjdare så.

15/2 När pappa tog ledigt från sitt jobb och jag ändå var ledig, så åkte vi iväg till Gammahöjden vid Skeppshamn. Vi såg inte särskilt mycket fåglar, men vi kom ändå ut i naturen. Jag fotade faktiskt en domherre, vid fågelmatningen och det är jag nöjd över. Det var första gången jag i mitt liv fotat en domherre, men inte sista gången.

16/2 Några veckor tidigare hade jag varit på synundersökning, för att jag hade tyckt ett tag att jag börjat se sämre. Sagt och gjort, min syn hade försämrats. Det var bara till att skaffa nya glasögon. Märket är Burberry. Det var mamma och jag i samråd med min optiker som valde tillsammans hur glasögonen skulle se ut. Vad gör man inte när man får sämre syn? Bara att skaffa glasögon och se glad ut, när man som jag aldrig kommer att använda linser.

16/2 Till den här kvällen blev det att äta middag med min käre familj. Syrran och hennes sambo var också på plats. Vi åt den välkända ryska rödbetssoppan med det svåruttalade namnet, Borsjtj.

Jag tycker den var riktigt god, men minns den inte som den smakade då vi åt den denna kväll. Blev så sugen på den, eftersom jag hittade en bild på den i min mobil och skickade den till min kära pappa. Han i sin tur berättade för mamma och så blev det att göra den goda rätten till middag. Mums vad den var god och jag blev mer än mätt och nöjd.

17/2 Den här dagen var jag med min ledsagare Annika på en promenad i 2,5 timmar. Det var skönt utomhus med sol och värme. Jag hade på mig ett underställ, min fina icebugs och en varm täckjacka + en mössa. Det var så varmt att jag var genomsvettig när jag kom hem och skulle byta kläder.

Efter att jag bytt kläder, så gick jag och Annika till Mekongköket, för att äta lunch. Jag hade glömt min mobil hemma, men fick låna hennes för att kunna fota min mat. Jag vill ju kunna lägga ut bild här i bloggen och det kunde jag när jag fick låna hennes mobil. Jag åt Pad Mi Leong - Äggnudlar, purjolök, vitkål, morötter, cashewnötter, broccoli. Till det fick man välja mellan kyckling, fläsk, biff, räkor eller bläckfisk. Jag tog fläsk och det var himla gott. Till det drack jag en Pepsi MAX.

Kapellet du ser på bilden är ett före detta spruthus, som nu för tiden används som Kapell för Timrå kyrka.

19/3 Denna kväll åkte jag och min pappa till SOK Stugan i Sidjön/Sundsvall. Där hade Medelpads ornitologiska förening (M.O.F) föreläsning om ugglor. Själva mötet i sig var väl ingen höjdare så, men det var trevligt att göra någonting med min pappa.

Vi köpte fika och lotter. Jag satte upp min pappa på nummer 97 och ett till nummer, medan jag själv också stod på något högt nummer. När de ropade 97 och sa min pappas namn, så valde han en bok som heter "Vingar över Falsterbo - Andra upplagan". Jag själv vann också en bok, trodde jag. Det visade sig sedan att jag inte vunnit eftersom det låg privata böcker med vinster till lotteriet. Det gör inte mig någonting att jag inte vann heller, hade ändå tänkt ge boken till pappa och inte läsa den själv.

Vi köpte en varsin hemgjord kanelbulle, en kopp te eller kaffe och en pepparkaka. Jag tog en kopp te, medan min pappa tog en kopp kaffe.

Har du lust att läsa lite mer om hur halt det var och så vidare? Det kan du göra här

5/3 Denna dag var det semmeldagen eller fettisdagen som den också kallas. Min syster ringde mig och frågade vad jag gjorde. Jag låg i min säng och spelade spel på min surfplatta. Hon undrade om hon fick hälsa på och fika hos mig, vilket hon fick så klart. Jag satte på vatten för te åt oss, men hon tog snabbkaffe.

Hon hade med sig två semlor åt mig. Själv tog en annan bulle, eftersom hon skulle äta semla på kvällen med sin sambo och ville inte äta två på en dag. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle äta någon semla denna dag, eftersom jag hade träning med gympa på kvällen, ändå blev jag glatt överraskad av min fina syster. under dagen Tack så mycket.

Själva bullen var nygjord, men kändes torr. Smaken var det inget fel på. Köpt på ICA Supermarket Andersson i Sörberge. I folkmun kallas stället bara ICA Andersson.

8/3 Den här dagen var det tänkt att mamma, pappa och jag skulle åka iväg för att äta lunch tillsammans. Det blev inte så, eftersom pappa fick jobba över. Mamma och jag gick då till restaurang Saga, så jag fick proppa i mig en del sushi. Jag liksom älskar sushi. Vi åkte inte heller in till Sundsvall och min favoritaffär New Yorker, på grund av att det vräkte ner snö. Man kan ju bara tänka sig vilket väglag det skulle vara att köra bil i. Jag har inget körkort, men jag vet ju hur det är att bara gå i snön och det är ingen höjdare alls.

14/3. Den här dagen var helt fantastisk. Jag blev nämligen moster åt en liten tjej, vid namn Elsie. Hon vägde 3745 gram och var 49 cm lång, klockan 23:31. Jag ska skydda den här lilla tjejen med hela mitt liv, om så behövs.

Den här katten gjorde jag år henne på mitt jobb. Ja, innan jag visste att det var en tjej alltså. Jag trodde hela tiden att det var en pojke, men ut kom en tjej.

13/3 Kom den nya mobilen som jag beställt, en Samsung Galaxy S10+. Jag ville uppgradera mig från Samsung Galaxy S9+ och gjorde det. Himla nöjd är jag också och det blev så att min syster fick överta min S9+, eftersom hennes Samsung Galaxy S6, som hon haft i 4 år hade ett batteri som laddade ur hela tiden. Win win för oss båda.

Bilderna på telefonen har jag lånat från nätet och det är inte mina foton, så att du vet. Färgen på telefonen stämmer, likaså färgen på mobilfodralet.

15/3 Denna dag kom min kompis Cattis hem till mig från jobbet, eftersom vi ville fika tillsammans och bara umgås. Det var himla trevligt och vi hade mycket att surra om tillsammans. Vi köpte flera olika sorters bullar att mumsa på och även Pepsi Max Lime.

När vi var klara, så skulle Cattis dra till Birsta City, för att uträtta lite ärenden. Jag hakade på och bjöd henne på sushi som middag. Vi gick runt i affärerna ett tag, för att kolla och vi var även en sväng på ICA Maxi, för att Cattis behövde köpa kattsand bland annat.

En heldag med en god vän är aldrig fel tycker jag och vi har ju mycket gemensamt också, vilket vi båda uppskattar.

23/3 Jag och min ledsagare Annika var först och åt middag på Indian Palace i Sundsvall, sedan drog vi på Dejt med Jessica Andersson. Det var inte direkt den bästa konserten vi varit på. Ingen av oss tyckte det var någon höjdare.

Maten vi åt var heller ingen höjdare, eftersom ingen av oss tycker om koriander. Det var både koriander i förrätten och varmrätten. Förrätten skulle vara en tomatsoppa, men den var lös som matten och var som buljong med kryddor. Det var bara några få bitar av tomat i den. Vi åt från häftet restaurangchansen, två för en. Vi var tvungna att välja samma maträtter, för att kunna äta två för en. Aldrig att vi äter där igen med restaurangchansen, ingen höjdare så.

Här ser du varmrätten och hur mycket koriander det är. Nej, nej och åter nej.

28/3 Den här dagen var det ganska skönt och varmt utomhus. Jag tog då en promenad med mig själv innan jobbet, bort till NHK Arena, där hockeylaget Timrå IK brukar spela sina hemmamatcher. Det tog lång tid att gå med alla stopp för att fota med mobilen, men är bara 3,9 km dit från centrala Vivsta i Timrå. Skön promenad i vackert väder, trots allt.

30/3 Pappa och jag åkte till Ålhusdammen och Sågdammen i Njurunda för att titta på fåglar och naturen i övrigt. Vi hade med oss smörgåsar med stekt ägg, te, Risifrutti och kanelbulle. Trevligt och en skön stund helt enkelt. Ställena vi besökte ligger granne med Galström.

Bilden jag visar är fotad nedanför Galström. Det var himla fint där nere, vilket du kan se på bilden här under.

Gillar