Res inte någonstans, om du inte verkligen måste

Hallå i den berömda holken!

Är du smart, så avråder jag dig från att resa omkring, både utomlands och i Sverige. Är det ingen nödvändig resa som behöver göras, är det lika bra att du stannar inom det län där du befinner dig eller där du bor och inte åker runt för att hälsa på folk mm.

Jag och min pappa hade tänkt åka ner till trandansen vid Hornborgasjön i början av april, men på grund av att man inte bör resa i dessa tider så stannar vi hemma. Vi hade bokat hotell, så det vet vi att vi hade tillgång till. Där får vi frukost på morgonen, men sedan vet vi inte om några restauranger är öppna så att vi kan få någonting att äta till middag eller ha möjlighet att kunna köpa någonting att tugga på under dagen. Därför valde vi att ställa in vår resa och ta den igen något annat år.

Är din planerade resa verkligen inte nödvändig, så bör du hålla dig till de restriktioner du får från de som vet. Håll inte på att resa omkring. Man vet aldrig vem eller vilka som sitter på tåg eller bussar, vilket som kanske hostar, nyser eller är förkylda på annat vis. Då kan ju smittan spridas den vägen, även om du själv inte hade några symptom när du började din resa. Du kanske inte vet med dig att du blivit smittad och kommer sedan att smitta ytterligare folk i din omgivning.

Jag avstår en resa jag sett fram emot att få göra, på grund av vad som gäller angående Corona (Corvid-19). Tänk efter en extra gång, är den här resan verkligen värd att göra?

Såhär säger krisinformation.se om inrikesresor och resor med kollektivtrafik.

Inrikesresor och kollektivtrafik

Den omfattande spridningen av det nya coronaviruset gör att situationen för resenärer och pendlare snabbt kan förändras. Här finns information om vad du som resenär behöver tänka på. Du har själv ett ansvar för att följa utvecklingen och fatta informerade beslut.

Tänk över om resan verkligen är nödvändig

Med anledningen av spridningen av coronaviruset rekommenderar Folkhälsomyndigheten alla att tänka igenom om planerade helgresor eller andra resor inom Sverige verkligen är nödvändiga att genomföra. Den som är sjuk ska inte resa alls.

Tänk på detta innan du åker tåg, buss eller taxi:

Följ alltid de allmänna råden om hur du skyddar dig själv och andra. Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, hosta och nys i armvecket och undvik att röra vid ögon, näsa och mun.

Håll avstånd till andra resenärer.

Läs webbsidor hos företagen som sköter trafiken. De kan ha särskilda rutiner.

Tvätta alltid händerna efter resa. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Gillar

Kommentarer