Promenad i det fina vädret!

Idag var det jättefint och härligt väder utomhus. Vad passade då inte bättre, än att ta en promenad?

Efter att jag hade sovit en stund efter frukost, så tog jag mig till mataffären för att handla lite behövligt. Därefter tog jag med mig det mamma och pappa beställt (några grejor), gick hem och lämnade det hos dem, eftersom de jobbade. De var då inte hemma, sedan gick jag vidare ut på en sväng.

Det var himla skönt och mysigt där ute, men det blåste kallt från havet. Tur att jag hade långärmad tröja på och inte enbart vårjackan. Jag hade bara tennisskor och träningsbyxor, men jag frös inte så värst om benen. Jag provade att springa lite, men har inte kondition att göra det, eftersom jag är i så dålig form. Jag menar att jag har ingen kondition alls liksom. Den måste man ju bygga upp och underhålla. Min pappa brukar säga att konditionen är en färskvara.

Det jag såg när jag gick ut var först detta. Jag tror att det är en pappa och hans dotter, men varför har pappan en snorre liksom? Jag har hela mitt liv trott att det är en pappa som håller sin dotter i handen.

Ett par gräsänder landade precis i vattnet när jag gick förbi. Fick fota de med mobilen, inte så dåligt ändå.

Alldeles fullt av vatten på promenadvägen, så jag fick gå på sidan i snöslasket. Hade som sagt bara på mig mina tennisskor.

Det är Östrands massafabrik som ligger där borta. Det är också både snö och tunn is på vattnet, där det inte tinat bort ännu.

Lite klotter på en gammal brygga, som byggdes för många år sedan när ett gammalt fartyg visade upp sig där.

Här är Timrå centrum i Vivsta, fotad från Vivstavarv

Mina skor och mina träningsbyxor, på bryggan

Här är Vivstavarvs kapell, före detta spruthus. Nu för tiden ägs det av svenska kyrkan och Timrå församling. Man kan ha både dop, begravning mm där nu.

Delar av Wifstavarfs båtklubb, med före detta Wifsta finpappersbruk, som ägdes av M-real och var i drift fram till sommaren 2007

Den här står vid bostadsområdet på Vivstavarv i Timrå. Min morfar var med att bygga den, en gång i tiden

Gillar

Kommentarer