Potatiskaka med räkröra 4 port

Du behöver:
8 potatisar
2 scharlottenlökar
Margarin
Salt och peppar
Parmesanost
Skalade räkor
Kesella
Gräddfil
Lättfil
Chilisås
Dillkvistar
Svart stenbitsrom
Sockerärtor
Citroner
Gör såhär:
Råskala potatisen, riv den ganska fint. Skala och riv löken ganska fint, men inte mosigt. Blanda om
Hetta upp 1tsk margarin i en fettsnål panna (ca 25cm i diamter) Bred ut och packa strimlorna i pannan. Salta och peppra lätt mellan varven. Lägg på lock och stek på medelvärme 10-12 min. Vänd upp hela kakan på locket
Lägg i och hetta upp 1msk smör. Låt kakan glida ner igen, så att även andra sidan steks. Strö på 4tsk parmesanost. Lägg på lock och stek tills potatisstrimlorna känns mjuka
Räkröra:
Blanda en god räkröra av 4dl skalade räkor, 0,5dl kesella 0,5dl gräddfil, 0,5dl lättfil, 1msk chilisås, 2 msk klippt dill
Dela den varma kakan i 4 lika stora bitar. Servera med en rejäl klick räkröra, på eller vid sidan om varje.
Lägg en klick stenbitsrom mitt på. Lägg till lättkokta sockerärtor och 4 citronklyftor. (En citronklyfta vid varje bit potatiskaka)
Garnera med dillkvistar

Gillar
Kommentarer

