​Potatiskaka med räkröra 4 port

Du behöver:

8 potatisar

2 scharlottenlökar

Margarin

Salt och peppar

Parmesanost

Skalade räkor

Kesella

Gräddfil

Lättfil

Chilisås

Dillkvistar

Svart stenbitsrom

Sockerärtor

Citroner

Gör såhär:

Råskala potatisen, riv den ganska fint. Skala och riv löken ganska fint, men inte mosigt. Blanda om

Hetta upp 1tsk margarin i en fettsnål panna (ca 25cm i diamter) Bred ut och packa strimlorna i pannan. Salta och peppra lätt mellan varven. Lägg på lock och stek på medelvärme 10-12 min. Vänd upp hela kakan på locket

Lägg i och hetta upp 1msk smör. Låt kakan glida ner igen, så att även andra sidan steks. Strö på 4tsk parmesanost. Lägg på lock och stek tills potatisstrimlorna känns mjuka

Räkröra:

Blanda en god räkröra av 4dl skalade räkor, 0,5dl kesella 0,5dl gräddfil, 0,5dl lättfil, 1msk chilisås, 2 msk klippt dill

Dela den varma kakan i 4 lika stora bitar. Servera med en rejäl klick räkröra, på eller vid sidan om varje.

Lägg en klick stenbitsrom mitt på. Lägg till lättkokta sockerärtor och 4 citronklyftor. (En citronklyfta vid varje bit potatiskaka)

Garnera med dillkvistar

Gillar

Kommentarer

Ebba,
Sv, Det är storlek 35 😊
ebbagranholmstrom.blogg.se
mynameisjossan
mynameisjossan,
Vad små fötter du har. Jag har också 35-36, men ibland kan jag ha 33-34
nouw.com/mynameisjossan
Amanda Jona [SPONTAN],
Lät gott! 😊
spontan.blogg.se
mynameisjossan
mynameisjossan,
Det var riktigt gott faktiskt. Det borde du prova
nouw.com/mynameisjossan