Pannkaka i ugnen och Mumla

Idag har mina föräldrar varit hos mig efter jobbet. Jag och min mamma gick tillsammans till Coop, för att jag skulle köpa pålägg till mina smörgåsar. Väl därinne sa hon att jag kunde köpa naturgodis att ha när pappa och jag skulle se på näst sista avsnittet av serien Vinterdrömmen via SVT Play. Sagt och gjort, vi fyllde en påse med naturgodis och gick vidare i butiken.

Väl därinne vid charken, så köpte jag smörgåsmat (pålägg) och sedan tittade vi vidare vad som fanns i kyldisken. Mamma tyckte att jag och pappa kunde äta varsin semla till fikat, när vi ändå skulle dricka te till Vinterdrömmen. Jag valde att jag ville testa en mumla istället och så blev det.

Mamma och pappa lagade ugnspannkaka med både fläsk och bacon till middag, vilket var gott faktiskt. Det är så sällan jag äter sådant, även om det är lätt att laga och sköter sig själv i ugnen.

En mumla är som en vanlig munk med mandelmassa och grädde emellan. Den var faktiskt god, men ingen höjdare sådär. För det första tyckte jag att munken dominerade och tog över, så jag nästan bara kände smaken av munken. Jag kände heller ingen smak av mandelmassan, även om den fanns där. Det var någon enstaka bit av mandel som kom fram, men inte mer än så.

Jag föredrar hellre munk som munk och semla som semla. Det var ändå kul att testa liksom, annars vet man inte vad man tycker. Det var absolut inte äckligt, men heller ingen höjdare så.

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Låter som en bra eftermiddag! Fikat ser så gott ut! <3
nouw.com/artibus
mynameisjossan
mynameisjossan,
Du får prova en mumla du också och bilda dig en egen uppfattning, ifall du inte smakat innan
nouw.com/mynameisjossan