Our Planet - Serien

Jag kommer här att tipsa om en jättebra serie som finns att se via Netflix. Jag och min pappa brukar se ett avsnitt då och då, när tid finns. Det är riktigt bra ska jag be att få tillägga och sorgligt på ett vis, eftersom det är som det är med vår planet och de djurarter som lever här.

Jag blir förbryllad av den globala uppvärmningen, skövlingen av regnskog och de djurarter i både havet och ovanför ytan, som drastiskt minskar i antal eller försvinner helt på grund av att vi människor lever som vi gör i den här världen.

Arter som man inte ens hört talas om, de försvinner också i en rasande fart och vi människor hinner nog inte upptäcka dessa arter, vilket är synd.

Serien jag tipsar om här heter "Our Planet" och släpptes 5 april på Netflix. Jag vet att jag är sent ute, men hellre det än att inte tipsa alls. Alla har inte hört talas om serien och heller inte sett den.

Se gärna serien idag, eftersom den är så pass viktig som den ändå är.

Handling: Upplev vår planets naturliga skönhet och utforska hur klimatförändringar påverkar alla levande varelser i den här enormt ambitiösa dokumentären.

”Our planet” tog fyra år att fullborda. Inspelningarna utfördes i 50 olika länder på samtliga kontinenter och filmteamet bestod av mer än 600 personer.

Sir David Attenborough är dokumentärseriens berättarröst, medan Alastair Fothergill och Keith Scholey är dess producenter.

Utmärkelser serien fått: Primetime Emmy Award för bästa dokumentär- eller faktaserie och "Primetime Emmy Award for Outstanding Narrator" med Sir David Attenborough som vinnare.

Genre: Naturfilm, dokumentär Release: 5 april 2019 Avsnitt: 8 Längd: Mellan 48-53 min/avsnitt Åldersgräns: 7+

P.S Bilder och viss text är lånade online, medan viss text är min egen

  • 36 visningar

Gillar

Kommentarer