När man triggas åt fel håll

Hejsan på dejsan!

Förr var jag en sådan som kunde suga åt mig av allt på både Instagram och YouTube. Jag kunde gilla allt som alla lade upp överallt, bara för att jag gillade det helt enkelt.

Nu för tiden är jag ingen sådan person längre. Jag slutar titta på en video på YouTube, för att jag inte finner den intressant. Jag fortsätter inte bara att kolla för att det är någon jag gillar som lägger ut en video till exempel eller en bild på Instagram. Jag gillar den inte bara för att jag ska gilla liksom.

Sedan är det såhär att jag följer en rad konton överallt och personerna i sig är det ingenting fel på, men... När personerna lägger ur bilder, videos eller berätta om sin träning, då triggar det mig åt fel håll. Jag känner mig som världens sämsta människa, bara för att jag inte tränar eller gör någonting nyttigt, så som personerna jag följer gör.

Nu är det inte så att personerna jag följer hetsar sig till bantning eller tycker att alla bör eller ska gå samma väg, göra samma sak och allting som denna gör. Nej, det är inte alls det. Det känns bara som att det triggar mig och jag ser ner på min kropp som någonting negativt, att jag inte borde få leva eller vara precis den jag är.

Jag funderar på att sluta följa dessa personer på sociala medier, men då missar jag ju en massa andra saker jag tycker är bra som personerna lägger upp. Det är tudelat det där och jag kan inte förklara, för jag vet inte själv hur jag ska göra.

Visst har jag slutat följa personer på sociala medier som verkligen triggat mig åt helt fel håll, utan att de själva är medvetna om det. Jag kände bara att... nu får det räcka, nu är det nog och så vidare. Det här triggar mig åt helt fel håll, får mig att må dåligt och hela den biten. Då är det ju absolut inte värt att fortsätta följa. Det skulle ju inte du heller göra, kan jag tro.

Jag får försöka tänka bort det negativa med träning och hälsa som personerna håller på med och se till de bra bitarna istället, så som helheten med allt vad det innebär. Visst tränar jag också och rör på mig, men på det vis jag själv mår bra av och trivs med som person. Det får för mig inte bli på tok för mycket, eftersom då triggar det mig åt helt fel hål.

Det är därför jag stundtals eller bitvis ser ner på mig själv, som en sämre människa efter att ha spanat in personerna. Det är inte fel att träna och röra på sig, men i måttliga mängder det vill tilläggas.

Själv tränar jag två gånger i veckan med Korpen i Timrå. Det kommer jag fortsätta med, eftersom det får mig att må bra på mitt eget vis. Det känns inte alls som att jag tar på mig för mycket eller får mig att avsky träning. Att göra det i grupp är en helt annan sak, än att göra det ensam tycker jag personligen. Alla får göra som de själva vill, vem är jag att döma? Nej, ingen alls. Jag dömer dig inte för att du gör på ditt vis och trivs med det.

Gillar